Magabiztos győzelemmel búcsúztatta a szezont a Vác FC

Az NB III közép-csoportjának utolsó, váci szempontból már tét nélküli 38. fordulójában a Vác FC Mertse Ábel duplájával 2–0-ra győzött a Gerjen vendégeként, Pakson.

Régen léphettek már úgy pályára városunk focistái, hogy ezt ne a kiesés elleni menekülés tudatában tegyék. Sajnos lényegében az egész szezonjuk azzal telt, hogy a hozzájuk hasonló módon, a tabella végén helyet foglaló gárdákkal viaskodtak. Egészen az utolsó előtti bajnoki fordulóig kellett várni arra, hogy nehézkesen bár, de kiharcolják a bennmaradást az ESMTK elleni találkozón. De elmondható, hogy így sikerült elérniük a legfőbb célkitűzésüket és a Gerjeni SK elleni szezonzárón már tét nélkül léphettek pályára. A találkozót megelőzően 36 pontjuk volt, de már sem lejjebb, sem feljebb nem tudtak mozdulni. De a hazaiak számára se volt semmilyen tét, azon túl, hogy nyilván szépen szerettek volna búcsúzni az NB III-tól, hiszen már biztos kiesők, sőt, mivel csak 19 pontjuk volt, már senkit nem tudtak megelőzni, biztosan az utolsó, 20. helyen végeztek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

De hiba volt kevesebb a tétjük, úgy tűnt a váciak is szépen szerették volna búcsúztatni ezt az idényt, hiszen gyorsan sikerült meg tudták szerezni a vezetést. Az 5. percben a hazai kapus rosszul, éppen Mertse Ábelhez rúgta ki a labdát, támadónk pedig ezt kihasználva belépett a 16-os vonalára és a bal felső sarokba bombázott (0–1). Négy perccel később a gerjeniek is a hálóba találtak, szerencsénkre lesről. A 16. percben Mertse húzott jobbról befelé, Tóth Milánhoz passzolt, aki azonban nagy helyzetben nem jól találta el a labdát, amely így mellé pattant. Öt perccel később egy baloldali szögletet Dombi fejelt a rövid saroknál kapura, de a labda a jobb sarok mellett ment el. A 40. percben aztán Mertse lőtt kapura egy legurított szabadrúgást, a labda a bal sarok mellett ment el, végül a félidő lefújása előtt egy baloldali szögletet Kasza fejelt fölé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A szünet után kisvártatva megszerezte a Vác a második gólját is. Az 57. percben Tóth Milán indításával újra Mertse lépett ki a védők gyűrűjében és nagy erővel a rövid felsőbe lőtt (0–2). Hét perccel később tovább is növelhették volna előnyüket, Tóth Milán előreívelt labdáját Torda átvette a bal oldalon, szépen megindult vele középre, de 15 méterről föle bombázott. A 67. percben Tóth Milán baloldali beadásába kézzel ért bele az egyik becsúszó gerjeni védő, de elmaradt a tizenegyes. A hazaiak egyetlen lehetősége a második félidőben a 76. percben alakult ki, egy kavarodás utáni közeli lövést Zámbó mentett a gólvonalról. Végül a 83. percben Nagy Zoltán megpattanó lövése szállt épphogy mellé.

A szezon utolsó bajnokiján Mertse Ábel duplájával tehát magabiztos győzelmet aratott a Vác FC – sikerüket egy percig sem veszélyeztette semmi. Csapatunk 39 ponttal a 16. helyen fejezte be a bajnokságot. (Forrás: vacfc.com, Fotó: Gerjeni SK Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments