Matkovich Ilona megbeszélése Rétvári Bencével

Szerda kora délután Matkovich Ilona polgármester a Városházán fogadta Rétvári Bence országgyűlési képviselőt, hogy a Vácot érintő kérdésekről egyeztessenek – írja a vac.hu.

A közel másfél órás beszélgetésen elsősorban a megemelkedett energiaárakról, a közétkeztetési normatívákról esett szó. Emellett a korábban Vácnak megítélt négymilliárdos állami támogatásról, és annak aktualizálásáról is egyeztettek. A városvezető tájékoztatta vendégét, hogy az összegből több turisztikai attrakciót szándékozik Vác megvalósítani, továbbá néhány belvárosi épületet és a Görög-templom életveszélyessé nyilvánított tornyát szükséges felújítani.

Kiemelt fontosságú téma volt az óvodák tetőszigetelésének sürgető megoldása. Matkovich Ilona kiemelte, hogy a Bauer Mihály utcai bölcsőde beruházást az önkormányzatnak előreláthatólag hetvenmillió forinttal kell kiegészítenie. A Káptalan utca 16. szám alatti épülettel kapcsolatban fontos információként hangzott el, hogy a városvezetés nem támogatja a váci közösségi épület ingyenes magántulajdonba adását – a megoldás érdekében kérte a polgármester Rétvári Bence közreműködését.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Vác országgyűlési képviselője arról adott tájékoztatást, hogy a Szérűskertben évek óta torzóként magasodó kézilabdacsarnok ügye év végére megoldódhat. A tárgyalófelek megállapodtak, hogy nyáron folytatják az egyeztetéseket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments