Medvét láttak Acsa és Püspökhatvan közöt

Medveészlelést jelentettek május 25-én, reggel, háromnegyed kilenckor, Acsa és Püspökhatvan között. Az acsai önkormányzat felé a vadat észlelő sofőr jelezte a medve jelenlétét – adta hírül a NIMRÓD Vadászújság.

Május 25-én, reggel, háromnegyed kilenckor jelezte az Acsai Közös Önkormányzati Hivatalnál egy autós, hogy medvét látott áthaladni az Acsa és Püspökhatvan közötti közúton. A bejelentését követően az önkormányzat egyből értesítette a Pilisi Parkerdő szakembereit a történtekről, akik a helyszínre is siettek. A vizsgálat pedig igazolta, hogy valóban medve járt a térségben. A medve mozgásának nyomon követése érdekében a Pilisi Parkerdő Zrt. – egyeztetve a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával – 24 órás, valós idejű megfigyelést biztosító vadkamerákat helyezett ki. A területért felelős hivatásos vadászok és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai naponta, rendszeresen ellenőrzik az érintett körzetet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A két szervezet szakemberei azt javasolják, hogy a kirándulók jelenleg kerüljék el az Acsa és Püspökhatvan környéki erdőségeket. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a lakosság számára fontos információkat közzéteszi honlapján. Az acsai önkormányzat Facebook-posztban így jelezte a medve jelenlétét a helyi lakosoknak:

„Acsa területén medveészlelés történt, ezért kérjük a lakosságot, hogy körültekintően járjanak a határban és az erdőben! Kérünk mindenkit, hogy akinek ismerőse erdőjáró (gombász, erdész stb.) sürgősen értesítse, hogy NE menjen az erdőbe, illetve azonnal hagyja el” – olvasható a bejegyzésben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments