Most már figyelmeztető táblákkal is felhívják a figyelmet a dohányzás tilalmára a főtéren

Dohányozni tilos felirattal figyelmeztető táblákat helyeztek ki a főtérre és a csatlakozó sétálóutcákra azzal a céllal, hogy a káros szenvedélynek hódolókat emlékeztessék: a belvárosnak ezen a részén már nem szabad rágyújtani – írja az ESTV.

Mint korábban a Váci Napló is beszámolt róla, év elején dohányzási korlátozásokat vezettek be a város több közterületén. A városvezetés ezzel többek között arra a problémás szituációra reagált, miszerint az ezzel a káros szenvedéllyel élő emberek az utcán sétálva akaratuk ellenére is árthatnak azon embertársaiknak, akik egyébként nem élnek ezzel az egészségkárosító szokással. A grémium által elfogadott tiltás értelmében pedig már nem lehet rágyújtani:

  • A Március 15. téren
  • Az Eszterházy utcában
  • A Széchenyi utca Március 15. tértől a Csányi László körútig terjedő szakaszon
  • A Görgey utca Széchenyi utca és Posta közötti szakaszon
  • A Köztársaság út 24-34. és a 19-29. házszám közötti ingatlanok által határolt területen
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

De a szigorítást nemcsak a nemdohányzók védelmében hozták, hanem azért is, mert az eldobált csikkeket szinte lehetetlen a terület térkövei közül kiszedegetni. Erről beszélt az ESTV híradójának Jess Kinga is, aki szerint az intézkedésnek jóval több támogatója, mint ellenzője van, a kijelölt helyeken és a vendéglátóhelyek teraszain pedig továbbra is lehet dohányozni. A szabályszegőket először figyelmeztetik, pénzbírsággal csak később sújtják a közterület-felügyelők.

„Engem is nagyon bosszant, amikor az előttem haladó cigarettázó rám fújja a füstjét. Így viszont van egy olyan övezet, ahol sem a levegőnket nem szennyezik, sem pedig a takarításnak a problémáját nem veti fel. Ugyanis az utcán a díszkövek közül rettentő nehéz és költséges kitakarítani a csikket” – tette hozzá. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments