Nem sikerült Dabason bebiztosítani a bennmaradást

Hétközi fordulóra rendeztek szerdán NB III Közép-csoportjának 34. fordulójában, ahol az FC Dabas otthonába látogatott a Vác FC. Itt azonban a Csank-gárda újból vereséget szenvedett, ezúttal 2-0 arányban. 

Úgy tűnik az 5 meccses veretlenségi sorozatuk után egy vereségi szériába kezdtek a Vác FC focistái. Szerencsére ezt a szezonnak éppen egy ideális pillanatában tették meg, hiszen korábbi jó szereplésükkel stabil pozíciót harcoltak ki a bennmaradásért folytatott küzdelemben. Természetesen ez nem mentség és valószínűleg ők maguk is javítani szerettek volna ezen, már csak azért is mert a következő ellenfelük, az FC Dabas belátható távolságon belül volt, hiszen Pest megyei riválisuk 40 ponttal a táblázat 14. helyén állt. Tehát csak 5 pont volt a két együttes között, így fontos lett volna a győzelem, hogy közelebb kerüljenek. Eképpen látta a helyzetet Csank János is a találkozót megelőzően.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Liszka Roland ismét a világbajnokságon - Következik a Lengyel GP

„Nem játszottunk rosszul a Dunaújváros ellen, de egyéni hibákat vétettünk – tekintett vissza a klub honlapján a szakmai igazgató. – Átbeszéltük a tanulságokat, igyekszünk a hibákat elkerülni és nem lankadunk. Az FC Dabas tavasza elég gyengén szerepel, nyolc bajnoki óta nyeretlenek, de rutinos csapat, letámadnak, és sokat ütköznek. Idegenben alapvetően jó az iksz, de a három ponttal közelebb kerülnénk hozzájuk.”

A mérkőzés elején a hazaiak irányítottak, a 8. percben szép összjáték után Puskás lőtt éles szögből kapura, de Nacsa bravúrral védett. Öt perccel később Nacsa rúgta ki a labdát pontatlanul, Szunyog megpróbálta átvenni, de Domokos elvette tőle azt, miközben meg is lökte a váci játékost – a játékvezető továbbengedte az akciót, majd a dabasi támadó a labdaszerzés után Puskáshoz passzolt, aki Nacsa mellett a hálóba lőtt (1–0). A kapott gól után fokozatosan átvették a vendégek az irányítást, a 21. percben egy legurított szabadrúgást Mertse lőtt el távolról, de a lapos lövést fogta a kapus, majd egy perccel később Tóth Dominik húzott befelé balról, de aztán 20 méterről centikkel a bal sarok mellé lőtt. További lövésekkel is próbálkoztak, először Tóth Milán lapos lövését fogta Hermány, majd Szunyog 17 méteres próbálkozását is hárította.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kiváló Kempo eredményeket ért el két fiatal sportoló

A második játékrészt se kezdte jól a Vác FC, a 49. percben Lévai ugrott ki, kapura tört, első lövését védte Nacsa, de a kipattanó a támadó elé pattant és az üresen maradt kapuba lőtt (2–0). Újabb öt perc elteltével egy lövést szintén Nacsának kellett kitenyerelnie a jobb kapufára, de a labda továbbpattant, így Tóth Dominikra volt szükség, hogy a gólvonal előtt mentsen. A hátralévő időben igyekezett támadni a Vác, de sajnos a hatékonysággal problémáik voltak – a 69. percben Tóth Dominik baloldali, 17 méteres szabadrúgása szállt el a jobb felső mellett, majd a 80. percben a csereként beállt Konkoly Leon 26 méteres, lapos lövése ment el a jobb sarok mellett. A hazaiak ekkor már rutinosan tartották az eredményt, így 2–0-s vereséget szenvedtek a Dabas otthonában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kiváló Kempo eredményeket ért el két fiatal sportoló

A vereséggel csapatunknak négy fordulóval a befejezés előtt még nem sikerült bebiztosítania a bennmaradást. Erre legközelebb vasárnap 17 órától lesz lehetősége, amikor hazai pályán fogadja a Honvéd tartalékcsapatát. (Forrás: vacfc.com, Fotó: fcdabas.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments