Nem sikerült Dabason bebiztosítani a bennmaradást

Hétközi fordulóra rendeztek szerdán NB III Közép-csoportjának 34. fordulójában, ahol az FC Dabas otthonába látogatott a Vác FC. Itt azonban a Csank-gárda újból vereséget szenvedett, ezúttal 2-0 arányban. 

Úgy tűnik az 5 meccses veretlenségi sorozatuk után egy vereségi szériába kezdtek a Vác FC focistái. Szerencsére ezt a szezonnak éppen egy ideális pillanatában tették meg, hiszen korábbi jó szereplésükkel stabil pozíciót harcoltak ki a bennmaradásért folytatott küzdelemben. Természetesen ez nem mentség és valószínűleg ők maguk is javítani szerettek volna ezen, már csak azért is mert a következő ellenfelük, az FC Dabas belátható távolságon belül volt, hiszen Pest megyei riválisuk 40 ponttal a táblázat 14. helyén állt. Tehát csak 5 pont volt a két együttes között, így fontos lett volna a győzelem, hogy közelebb kerüljenek. Eképpen látta a helyzetet Csank János is a találkozót megelőzően.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Labdarúgás - Hoztuk a kötelezőt a Felsőpakony ellen

„Nem játszottunk rosszul a Dunaújváros ellen, de egyéni hibákat vétettünk – tekintett vissza a klub honlapján a szakmai igazgató. – Átbeszéltük a tanulságokat, igyekszünk a hibákat elkerülni és nem lankadunk. Az FC Dabas tavasza elég gyengén szerepel, nyolc bajnoki óta nyeretlenek, de rutinos csapat, letámadnak, és sokat ütköznek. Idegenben alapvetően jó az iksz, de a három ponttal közelebb kerülnénk hozzájuk.”

A mérkőzés elején a hazaiak irányítottak, a 8. percben szép összjáték után Puskás lőtt éles szögből kapura, de Nacsa bravúrral védett. Öt perccel később Nacsa rúgta ki a labdát pontatlanul, Szunyog megpróbálta átvenni, de Domokos elvette tőle azt, miközben meg is lökte a váci játékost – a játékvezető továbbengedte az akciót, majd a dabasi támadó a labdaszerzés után Puskáshoz passzolt, aki Nacsa mellett a hálóba lőtt (1–0). A kapott gól után fokozatosan átvették a vendégek az irányítást, a 21. percben egy legurított szabadrúgást Mertse lőtt el távolról, de a lapos lövést fogta a kapus, majd egy perccel később Tóth Dominik húzott befelé balról, de aztán 20 méterről centikkel a bal sarok mellé lőtt. További lövésekkel is próbálkoztak, először Tóth Milán lapos lövését fogta Hermány, majd Szunyog 17 méteres próbálkozását is hárította.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeresen szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói a regionális evezős duatlon versenyen

A második játékrészt se kezdte jól a Vác FC, a 49. percben Lévai ugrott ki, kapura tört, első lövését védte Nacsa, de a kipattanó a támadó elé pattant és az üresen maradt kapuba lőtt (2–0). Újabb öt perc elteltével egy lövést szintén Nacsának kellett kitenyerelnie a jobb kapufára, de a labda továbbpattant, így Tóth Dominikra volt szükség, hogy a gólvonal előtt mentsen. A hátralévő időben igyekezett támadni a Vác, de sajnos a hatékonysággal problémáik voltak – a 69. percben Tóth Dominik baloldali, 17 méteres szabadrúgása szállt el a jobb felső mellett, majd a 80. percben a csereként beállt Konkoly Leon 26 méteres, lapos lövése ment el a jobb sarok mellett. A hazaiak ekkor már rutinosan tartották az eredményt, így 2–0-s vereséget szenvedtek a Dabas otthonában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Labdarúgás - Hoztuk a kötelezőt a Felsőpakony ellen

A vereséggel csapatunknak négy fordulóval a befejezés előtt még nem sikerült bebiztosítania a bennmaradást. Erre legközelebb vasárnap 17 órától lesz lehetősége, amikor hazai pályán fogadja a Honvéd tartalékcsapatát. (Forrás: vacfc.com, Fotó: fcdabas.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments