Pest megye legszebb kertjeit keresik

A tavaly nagy sikerrel megrendezett Virágos Pest megye pályázatot idén is meghirdetik a szervezők. A verseny célja megyei összefogás keretében a környezetbarát, kulturált településkép kialakítása, a megyében élő emberek életminőségének javítása, a vendégváró-kép kialakítása, a magyar kertkultúra ápolása, kiterjesztése – írja a pestmegye.hu.

Pest megyében hosszú évtizedek óta tapasztalható az önkormányzatok, valamint egyre nagyobb aktivitással a lakosság törekvése a környezetszépítése, a kulturált településkép kialakítására. Ezért Pest Megye Önkormányzata, Szigethalom Város Önkormányzata, Dunavarsány Város Önkormányzata, a Zöld Háló Egyesület és a Pest Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ pályázatot hirdet Virágos Pest megye címmel. A szépet, a kulturált környezetet szerető Pest megyei szervezeteket kérjük, hogy kapcsolódjanak be ebbe a versengésbe.

A program keretében kérjük, hogy Pest megye települései a helyi civil szervezet/közösség által szervezzenek lokális településszépítő versenyeket, amelyek győztes kertjei automatikusan bekerülnek a megyei megmérettetésbe.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A helyi versenyek lebonyolításának szabályai, a versenyek elbírálásának szempontjai a helyi szervezők hatáskörében tartoznak. A virágos kert magában foglalja a dísznövényeket, a fűszernövényeket, a zöldségeket, továbbá a gyümölcstermő növényeket is. A megyei versenybe a győztes helyi családi és/vagy lakóparki otthonok nevezését várjuk. Egy településről egy jelentkezés nyújtható be. Beérkezési határidő: 2022. október 31.

A szakmai zsűri által értékelt dobogós pályázók értékes megyei díjazásban részesülnek. Az ünnepélyes eredményhirdetés díjátadással 2022. november végén lesz a Megyeházán. A pályázati fotókat a jelentkezésilappal együtt kérjük a ckszkpestmegye@gmail.com e-mail címre eljuttatni. Bővebb információ a 06/20-311-1877-es telefonszámon, vagy a ckszkpestmegye@gmail.com címen kérhető. A program megvalósulásában részt vevő társszervezetek:

  • Pest Megye Önkormányzata
  • Szigethalom Város Önkormányzata
  • Dunavarsány Város Önkormányzata
  • Zöld Háló Egyesület
  • Pest Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments