Tájékoztató az Állami Számvevőszék jelentéséről

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nemrég kiadott jelentése szerint három évvel ezelőtt 78 önkormányzati intézmény integritását és belső ellenőrzését vizsgálta, köztük Vác Város Önkormányzat Gazdasági Hivatalát – írja a vac.hu.

Tájékoztatják a polgárokat, hogy az ellenőrzés – még az októberi önkormányzati választásokat megelőzően – a vizsgált intézmények 2019-es tevékenységére terjedt ki. Megállapítása szerint a Gazdasági Hivatal kockázati besorolása magas fokozatú. Így emlékeztetnek rá, hogy Vác Város Önkormányzat Gazdasági Hivatalát a vizsgált időszakban a váci KDNP tagja, Szentiványi Erika vezette, helyettese pedig a KDNP helyi szervezetének elnöke, Kriksz István volt.

Az ÁSZ legutóbbi jelentésében kitért arra is, hogy 12 önkormányzati intézmény esetében (köztük a váci Gazdasági Hivatalnál is) az akkor érintett intézményvezetők által összeállított intézkedési tervek, megtett intézkedések nem vagy nem teljes körűen igazolták a feltárt szabálytalanságok jövőbeni megszüntetését, így a kockázatok nem változtak.

Tájékoztatják a lakosságot, hogy az említett vezetők távozása (2020, illetve 2021) után kinevezett hivatalvezetés az azóta eltelt időszakban már minden, 2019-ben feltárt magas kockázatú hiányosságot megszüntetett. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments