Tereprali a jövőben: A Spíler TV vendége volt Horváth Lajos

A MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) tereprali szakágának frissen megválasztott szakágvezetője volt a Spíler sport televízió Go Bike névre hallgató motoros műsorának vendége. Horváth Lajos „Laller” mesélt a kinevezéséről és a jövőbeni célokról is.

A feladat nem egyszerű, hiszen a szakág összefogása társadalmi munkában zajlik, teendője pedig az új seprűnek egyébként is bőven akad. Ennek ellenére Laller motivált, és a Nyugat-Európában tapasztalt szintre emelné a hazai nívót:

„Sok neves külföldi versenyen vettem részt az elmúlt időkben, és mindig is úgy gondoltam, hogy ezeket a tapasztalatokat valahol még képes lehetek a hazai tereprali sportág javára fordítani. Mivel szakági szinten eltökélt célunk, hogy minél több nemzetközi versenyen vegyünk részt, úgy gondoltam, hogy fontos felzárkóznunk a nemzetközi szabályrendszerekhez. Eszerint íródott az új sportszabályzatunk is, amely 99%-os átfedésben van a FIM normáival. Ha az itthoni futamainkon ennek szellemében állunk rajthoz, akkor senkit sem fog meglepetés érni egy másik országban, vagy kontinensen rendezett versenyen. Úgy gondolom, ez a fajta egységesítés egy nulladik lépés a motoros tereprali felzárkóztatásában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A szakági törekvések mellett a másik prioritás a csapatom, amelynek örvendetesen nő a létszáma. Az idei szezonban már 32 versenyző húzza a gázt a Laller Racing Dakar Team színeiben, ami nagy büszkeség számomra. Ezenkívül az utánpótlás nevelésre is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen Liszka Roland személyében nálunk motorozik az ország egyik legtehetségesebb ifjú off-road pilótája. Rolanddal nem titkolt célunk bekerülni a SuperEnduro világbajnokság junior mezőnyébe, és komoly eredményeket letenni az asztalra. De nem lövök le minden poént, nézzétek meg a Go Bike Magazin legfrissebb adását!” – mondta Horváth Lajos.

A műsort itt tudjátok visszanézni, jó szórakozást kívánunk hozzá! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments