Tóth Milán duplája is kevés volt a pontszerzéshez

A hétközi, vereséggel végződő forduló után a 34. játéknapon az volt a kérdés, hogy a váciak matematikailag is bebiztosítják-e a bennmaradásukat. A válasz, még mindig nem: Vác FC – Honvéd II. 2-3 (1-1).

A Vác FC szimpatizánsainak fellobbanó optimizmusa egyre inkább kezd alábbhagyni. Csapatuk sikeres áprilisi szereplése után már sorozatban 3 meccse kell azzal a tudattal hazatérniük, hogy egy pontot se sikerült szereznie a kiesés elől menekülő kedvenceiknek. Ráadásul az se okozhatott nekik túl nagy megnyugvást, hogy 35 ponttal továbbra is a 16. helyen álltak, hiszen a Honvéd második csapata volt a következő ellenfelük, akik 8 ponttal a táblázat a 7. pozícióját foglalják el úgy, hogy előző öt meccsükön veretlenek maradtak. Sőt, ebből az ötből,négyet megnyertek.

„Jól válogatták össze a Honvéd mostani második együttesét is, veszélyes csapat, így nagyon nehéz meccs várható – ecsetelte Csank János szakmai igazgató is a klub honlapjának a találkozót megelőzően. – Agresszívek, erősek, tudnak futballozni, nyomás alatt tartják az ellenfelet, ezért nem szabad hátul meginognunk! Sajnos az előző mérkőzéseken a kapott góloknál látszott, hogy a rutinhiányunk még megvan, de a hátralévő meccseken tovább kell javulnunk, hogy pontokat tudjunk szerezni.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Kellemes tavaszi időben vonultak ki a felek a kezdéshez. Lendületesen kezdtek a csapatok, több kecsegtető lehetőséget is kialakítottak, de a végén valami mindig hibádzott az igazi gólhelyzethez. Aztán a 11. percben alaposan meglepték a hazaiakat. Feledy Balázs ment el baloldalt, majd az alapvonalról visszajátszott az ötösre, csatártársa lövését Nacsa Péter hatalmas bravúrral védte. Már éppen indítani akart, mikor megszólalt Virág András játékvezető sípja és a büntetőpontra mutatott. A vezetőbíró szerint még Feledy beadása után Purzsa Máté szabálytalankodott. Hiába tiltakoztak a váci játékosok, hogy előnyszabályt adott a bíró, így utólag nem jogos az ítélete, Virág András hajthatatlan maradt. A büntetőt Kerezsi Zalán végezte el, középre tartót lövését Nacsa nagyszerűen védte, a kipattanó azonban ismét Kerezsi elé került, aki már nem hibázott és a kapuba helyezett (0–1). A 18. percben Makszim Puktyiejev tizenegy méteres lövését védte remek reflexszel Nacsa. A 30. percben egyenlíthettek volna a hazaiak, Tóth Dominik nagyszerűen ment el a bal szélen, beadása üresen találta Tóth Milánt a tizenegyes pont környékén, ám a labda a két lába közé szorult, majd tovább pattant. A 43. perc aztán meghozta az egyenlítést. Tölgyes Ádám okos indításával Tóth Milán indult el, aki középről, tizenhat méterről a jobb alsó sarokba gurított (1–1).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A második félidő kezdő sípszavára az eső is megérkezett, ez pedig élénkítőleg hatott a váciakra. Nyomás alatt tartották a kispestieket, mégis nekik sikerült vezetést szerezniük. Az 57. percben egy jobboldali beadást Kerezsi fejelt öt méterről a kapu bal oldalába (1–2). Hiába próbáltak egyenlíteni, a 66. percben tovább növelte előnyét a Honvéd. A Vác térfelének a közepén, jobb oldalon jutottak szabadrúgáshoz a vendégek. A labda mögé Kerezsi állt és jó huszonhat méterről, ballal kapura lőtt, a játékszer pedig akadálytalanul jutott a jobb alsó sarokba, védőink és kapusunk nem is mozdult rá (1–3).

A 72. percben viszont ugyancsak szabadrúgásból szépítettek a hazaiak. Tóth Milán huszonkét méterről lőtt kapura, a labda a gólvonal előtt álló, éppen kilépő Dúzs Gellért előtt megpattant és a kezei felett a hálóba került (2–3). Tovább próbálkozott a Vác az egyenlítő találat megszerzésével, ám nem jártak sikerrel. Sőt, a 91. percben majdnem újabb gólt kaptak: Kerezsi nagyszerűen tálalt a kilépő Nyamcsulovics Nikola elé, aki a tizenhatoson belülre érve, tizennégy méterről próbálkozott, a kifutó Nacsa Péter azonban jól zárta a szöget és kivédte a lövést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Hiába játszottak főleg a második félidőben fölényben, ezúttal se sikerült pontot szerezni. A Vác legközelebb május 15-én délelőtt 11-től egy másik tartalékgárdához látogat: a Népligetben a tabella közepén lévő Fradi II. ellen gyarapíthatja pontjait. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments