Új csapadékvíz elvezető csatornát és gyalogos átkelőhelyet adtak át Deákváron

Újabb infrastrukturális fejlesztések elkészültéről tudott beszámolni a város vezetése. Hétfőn két deákvári helyszínen ismerkedhettek meg a sajtó képviselői a legújabb önkormányzati forrásból finanszírozott munkálatok eredményeivel – írja a vac.hu.

A deákvári lakótelep Sas utca – Fürj utca közötti tömbbelsőjénél Matkovich Ilona örömmel mondta el, hogy a környék évtizedes vízelvezetési problémája városi finanszírozással, több, mint 17 millió forintból oldódott meg. Így a jövőben már nem kell attól tartani, hogy egy-egy esőzés után az épületek lépcsőházába folyik be a csapadék. Mint azt a polgármester kiemelte: az elvégzett kiváló minőségű munka az önkormányzat és a kivitelező magas színvonalú együttműködését dicséri.

Rozmaring Sándor az érintett körzet önkormányzati képviselőjének tájékoztatása szerint több vízelvezető szem kialakítása mellett megépítettek egy 85 méter hosszú csapadékvíz elvezető csatornát, mely biztosítja, hogy a víz ne folyjon be a lépcsőházakba. Ugyanakkor megoldódott a tömbbelső közvilágítási problémája is: 6 darab korszerű szolárlámpát telepítettek. A jövőben ezek növelik a közbiztonságot és megszüntetik a közlekedési veszélyeket, megelőzhetők lesznek az illegális hulladéklerakások. A gépjárművek parkolását pedig gyeprácsos várakozóhelyek teszik könnyebbé.

Deákvár immár egy többmilliós városi forrásból finanszírozott gyalogos átkelőhellyel is gyarapodott. Matkovich Ilona elmondta, hogy az Újhegyi út és Zeke utca gyalogosforgalma már régóta nem volt biztonságos a megnövekedett forgalom miatt. Egy gyalogos átkelőhely létesítése ide már a korábbi önkormányzati ciklusban is igényként merült fel. Az idei városi költségvetés erre biztosította a szükséges pénzkeretet, de már az elmúlt évben megkezdődött a fejlesztés előkészülete a megfelelő közvilágítás biztosításával. A munkálatok során megtörtént a szegélyek lesüllyesztése, a Zeke utcában a rávezető aszfaltos járda kiépítése és a vízelvezető árok elkerítése. De gondoltak a vakok és gyengénlátók biztonságos közlekedésére is, ezért úgynevezett taktilis, felszínből kiemelkedő útburkolati jelek segítik majd a könnyebb átkelésüket – tudtuk meg a polgármestertől. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments