Új csapadékvíz elvezető csatornát és gyalogos átkelőhelyet adtak át Deákváron

Újabb infrastrukturális fejlesztések elkészültéről tudott beszámolni a város vezetése. Hétfőn két deákvári helyszínen ismerkedhettek meg a sajtó képviselői a legújabb önkormányzati forrásból finanszírozott munkálatok eredményeivel – írja a vac.hu.

A deákvári lakótelep Sas utca – Fürj utca közötti tömbbelsőjénél Matkovich Ilona örömmel mondta el, hogy a környék évtizedes vízelvezetési problémája városi finanszírozással, több, mint 17 millió forintból oldódott meg. Így a jövőben már nem kell attól tartani, hogy egy-egy esőzés után az épületek lépcsőházába folyik be a csapadék. Mint azt a polgármester kiemelte: az elvégzett kiváló minőségű munka az önkormányzat és a kivitelező magas színvonalú együttműködését dicséri.

Rozmaring Sándor az érintett körzet önkormányzati képviselőjének tájékoztatása szerint több vízelvezető szem kialakítása mellett megépítettek egy 85 méter hosszú csapadékvíz elvezető csatornát, mely biztosítja, hogy a víz ne folyjon be a lépcsőházakba. Ugyanakkor megoldódott a tömbbelső közvilágítási problémája is: 6 darab korszerű szolárlámpát telepítettek. A jövőben ezek növelik a közbiztonságot és megszüntetik a közlekedési veszélyeket, megelőzhetők lesznek az illegális hulladéklerakások. A gépjárművek parkolását pedig gyeprácsos várakozóhelyek teszik könnyebbé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Praktiker-Vác: immáron hárommeccses a győzelmi széria

Deákvár immár egy többmilliós városi forrásból finanszírozott gyalogos átkelőhellyel is gyarapodott. Matkovich Ilona elmondta, hogy az Újhegyi út és Zeke utca gyalogosforgalma már régóta nem volt biztonságos a megnövekedett forgalom miatt. Egy gyalogos átkelőhely létesítése ide már a korábbi önkormányzati ciklusban is igényként merült fel. Az idei városi költségvetés erre biztosította a szükséges pénzkeretet, de már az elmúlt évben megkezdődött a fejlesztés előkészülete a megfelelő közvilágítás biztosításával. A munkálatok során megtörtént a szegélyek lesüllyesztése, a Zeke utcában a rávezető aszfaltos járda kiépítése és a vízelvezető árok elkerítése. De gondoltak a vakok és gyengénlátók biztonságos közlekedésére is, ezért úgynevezett taktilis, felszínből kiemelkedő útburkolati jelek segítik majd a könnyebb átkelésüket – tudtuk meg a polgármestertől. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments