Újabb fontos pontok a bajnokság hajrájához közeledve

Folytatta jó sorozatát a Váci NKSE. Április 29-én Budaörsre látogattak, ahol a tabella 11. helyezettjét sikerült felülmúlniuk. Budaörs – Váci NKSE 31-34

Ahogy közeledik a 2021/2022-es élvonalbeli női kézilabda pontvadászat vége, a 4. helyért küzdő váciak számára úgy lesz egyre fontosabb minden egyes mérkőzés. Kiélezett versengés alakult ki a tabellának ezen a szegletén, ahol bár pillanatnyilag úgy tűnhet stabilan tartják magukat a VNKSE játékosai, érdemes figyelembe venni azt, hogy nehéz, adott esetben sorsdöntő mérkőzések várnak még rájuk. Éppen ezért a Budaörs elleni idegenbeli bajnokira is úgy kellett készülniük, hogy nem engedhetik ki a kezükből a papírforma szerint őket illető pontokat.

A szezonvégi felfokozott hangulatnak megfelelően kölcsönös idegeskedéssel és elrontott akciókkal indítottak a csapatok. A meccs első gólját a korábbi sérüléséből talán már teljesen felépült Diószegi Nikolett szerezte, ám fordítottak a hazaiak. De szerencsére nem kellett túl sokat várni arra, hogy beinduljon a gólgyártás és a 7. perc 4-3-as hazai vezetéséről 4-8-ra alakult az állás a 11. percben. Jött is a hazai edző első időkérése.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kézilabda – Megtörtént a női felnőtt NB I-es bajnokság sorsolása

Ezt követően egy ideig felváltva zörögtek a hálók, tehát 4-5 találattal voltak jobbak a vendég váciak. A félidő záró 5 perce azonban már csak háromgólos vendégfórral indult. Helembai Fanny több alkalommal hibázott a hazai cserekapussal szemben és a szívósan küzdő budaörsiek szorossá tették a félidei állást. Az első 30 percben a vendéglátók többet cseréltek, nálunk Kuczora Csengén kívül Hámori Konszuéla volt gólerős, ám a védekezésünk ezúttal is sok hibával működött.

A folytatásban a hazaiak továbbra is hét mezőnyjátékossal vezették támadásaikat. Ezt Kácsor Gréta kétszer ügyesen ki is használta és a gólgazdag félidő indítás után megdupláztuk előnyünket (34. perc: 17-21). Ám ellenfelünk hamarosan emberhátrányból is visszaállította a félidőbeli különbséget. A váciak nem tudtak megnyugtató előnyt összeszorgoskodni és félő volt: ha nem javul fel a védekezés, a lelkes hazaiak utolérik csapatunkat. Folytatódott a libikóka, hol a vendégek, hol a hazaiak kaptak kettőt. A meccset záró 10 percre viszont egy találatra olvadt a VNKSE fórja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Asztalitenisz – Váciak a Délkelet csoportban

De végül emberelőnyben ismét sikerült kétszer betalálni az árván maradt budaörsi kapuba (56 perc: 28-32). Majd 3 perccel a vége előtt háromgólos váci előnynél újra emberelőnyt kaptunk. Ez az utolsó 100 másodpercre is ennyi maradt és Grosch Vivien találata már eldöntötte a mérkőzést.

A sok idegenbeli megmérettetést követően a jövő héten két hazai meccs vár a Váci NKSE játékosaira. Kedden este hattól végre pótolják a januárban, még a 13. fordulóból elhalasztott Vác – Fradit, majd szombaton szintén 18 órától a székesfehérvári hölgykoszorú vendégeskedik a váci sportcsarnokban. (Forrás: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments