Utolsó hazai bajnokiján sikerült kiharcolnia a Vác FC-nek a bennmaradást

Az NB III Közép-csoportjának 37. fordulójában a Vác FC 0–0-s döntetlent ért el az ESMTK ellen. Így a csapat idénybeli utolsó hazai bajnokiján biztossá vált, hogy jövőre is a harmadosztályban kezdhetik meg a szezont.

Érzelem dús és küzdelmekkel teli szezont tudhat maga mögött a Vác FC. Kimondottan gyengén kezdte meg a csapat az idei bajnoki kiírást és sokáig hétről-hétre csak a vereségeiket halmozták a pontok vagy éppen a gólok helyett. Nem egy szimpatizáns szinte esélyt se látott arra, hogy sikerül majd kivívni azt a bennmaradást, amiért lényegében az utolsó fordulóig harcolnia is kellett a játékosoknak. A 2021-es év vége, illetve a 2022-es esztendő eljövetele volt az, ami némi fordulatot hozott. Újévikor mintha megújult erővel veselkedtek volna neki a játéknak a váci focisták és sorra elkezdték szép eredményekkel megörvendeztetni hűséges szurkolóikat és ezzel együtt gyűjteni azokat az értékes bajnoki pontokat, amiknek köszönhetően végül úgy néz ki a harmadosztályban való bennmaradást is sikerült elérni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Úgy érkeztünk el a bajnokság 37. fordulójához, hogy a váciak 35 ponttal a táblázat 16. helyén állnak, előnyünk 5 pont a már kieső, 17. pozícióban álló Dabas-Gyón ellen. Utolsó hazai ellenfelük, az ESMTK 46 ponttal a 12. helyen áll, tehát stabil középcsapat. De Csank János szakmai igazgató is jól tudta, hogy már csak karnyújtásnyira van gárdája attól, amiért már hónapok óta küzdnek. Azaz a bennmaradás kiharcolásától.

„Nem tudtunk egyenletes játékot nyújtani az utóbbi hetekben, ráadásul jöttek az egyéni hibák elől-hátul, ennek ellenére az önbizalmunk megfelelő – szögezte le Csank János – Kemény csörtét várok, mindent elkövetünk, hogy győzelemmel búcsúzzunk a közönségtől, bízom benne, hogy dominálni tudunk! Remélem, hogy a bajnokság hajrája felhőtlenebb lesz, lezárul a rossz szériánk és pontot, pontokat tudunk szerezni. Ma egy olyan csapat ellen játszunk, amely korábban a mumusunk volt; egyébként stabilak, masszívak, nyugodtan játszhatnak, edzőjük pedig rutinos tréner, amely az ellenfelek keretét is ismeri.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

A tét ismeretében és a közönségtől való szép búcsú reményében jól is kezdte a mérkőzést a Vác FC. Már a 7. percben kialakították első helyzetüket: Zámbó jobboldali beadására Tóth Milán érkezett, de a támadó lövése csapattársát, Tölgyest találta el, így odalett a helyzet. A 21. percben azonban Lukács Kelemen adta el a labdát, Molnár Róbert megszerezte, meglódult a jobboldalon, de 15 méteres lövését Molnár László bravúrral szögletre ütötte. A 25. percben egy baloldali sarokrúgást követően Zámbó továbbította estében kapura a labdát, de Gábor Péter védett. Öt perccel később Molnár János lódult meg egy szerzett labdával, a bal sarokba tartó lövését viszont ismét bravúrral hárította Molnár László. Az első félidőben mindkét oldalon voltak lehetőségek, de mindkét kapus jól védett.

A fordulás után a második játékrész erzsébeti lehetőségekkel indult, de a váci hálóőr ismét a helyén volt, vagy a vendégtámadók céloztak rosszul. A 65. percben Tóth Milán 19 méteres lövése szállt fölé, majd a támadó előtt a 80. percben adódott a mérkőzés legnagyobb lehetősége: Tóth Dominik baloldalról lágyan beívelt labdáját szépen felugorva a bal kapufára fejelte. A lefújás előtt még egy előreívelt szabadrúgás okozott veszélyt a hazai kapu előtt, amelybe végül nem ért bele senki, így a labda a bal sarok mellett hagyta el a játékteret.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Harcos, nem túl magas színvonalú mérkőzésen 0–0-s döntetlent ért el a Vác FC az ESMTK ellen, ezzel pedig elérte célját, a bennmaradást! A Vác 36 ponttal a 16. helyen áll, előnye már 6 pont a Mohács és a Dabas-Gyón előtt egy fordulóval a vége előtt. Az utolsó, 38. fordulóban a már kiesett, sereghajtó Gerjen vendégeként lép pályára városunk csapata, Pakson, vasárnap 17 órától. (Forrás: vacfc.com) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments