Váci győztes az I. Siketek Footgolf Kupán

41 amatőr sportoló részvételével megrendezték az I. Siketek Footgolf Kupát május 7-én a Lakitelek Hungarikum Ligeten, a Nimród Footgolf Parkban. Az esemény főszervezője Kun Krisztián volt, akinek köszönhetően 1 junior, 10 női felnőtt, 8 férfi szenior és 22 férfi felnőtt kapott lehetőséget, hogy megmutathassa mire is képes. Mind hallássérültek voltak, kivéve két főt, aki ép, de a szülei hallássérültek.

Az eredetileg kiírt találkozási időpontnál jóval korábban már megérkeztek a versenyzők, ez is bizonyítja, hogy nagyon várták ezt az eseményt. A nevezési díjak befizetése után kaptak ásványvizet, csokit, szendvicset és pogácsát, majd megkezdődött a gyülekező a footgolf parkban, ahol kialakították a végleges flightokat. Ezt követően ismertették a footgolf játékszabályokat és shotgun indításnál sípszó helyett erős jelzésű fényszóróval indították el a versenyt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Eredményhirdetésnél mindenki részesült ajándékban: oklevelet és egy Magyarock által felajánlott kulcstartót, domború matricát, valamint kitűzőket kaptak az indulók. Majd a dobogós helyezettek kupákat, Magyarock ajándékcsomagot – baseball sapka, tornazsák, kulacs, sportévkönyv – és a Magyar Footgolf Szövetségtől HUN FootGolf Trophy Tour open kategóriára vocuhereket vehettek át. A díjakat a Nimród Footgolf SE részéről Mészáros Ramón és a Magyar Footgolf Szövetség alelnöke Dr. Bársony Farkas adta át. Mint itt kiderült, a váci kötődésű Petke Lajos – aki nagy rajongója a footgolfnak – nyerte meg a férfi szenior kategóriát.

Ezt követően a szervezőkkel együtt jó ízűen megebédeltek a résztvevők a Tisza Vendéglőben, ahol kisorsolták a győzteseknek járó Magyarockos ajándékokat is.

Mint a szervező összefoglalójában olvasható, összességében kitűnően szolgált az esemény azon hallássérültek számára, akik kevésbé ügyesebbek, tehetségesebbek a labdarúgásban. Szívesen játszanának újból, nagyon élvezték. Illetve olyan versenyzők is akadtak, akik már nem bírják a futballt súlyuk, koruk vagy sérülésük miatt. Ők is szívesen űzik ezt a sportágat a jövőben. Mivel megmarad számukra a focis közeg, de más értelemben. Szükség van arra, hogy a hallássérültek is minél többet sportoljanak. A legjobb szabadidősport sportolási lehetőség egyike a footgolf. Esetleg a jövőben versenysporttá alakulhat a siketeknél.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Ezt az sportrendezvényt a Nimród Footgolf SE, a Békás Hallás Centrum, a Magyarock és a Magyar Footgolf Szövetség támogatta. Továbbá közreműködött a Fair-way SE elnöke, Bőhm Zoltán és az SNH Ifjúsági Klub csapata. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments