Nagymaros és Szob között várhatóan augusztus közepéig nem közlekednek a vonatok

Várhatóan augusztus közepén indulhat meg a vonatközlekedés egy vágányon. A cél, hogy a szeptemberi iskolakezdéstől már mindkét vágányon biztosítsák a vonatforgalmat. Addig a Budapest–Szob vonal Nagymarostól északra lévő szakaszára utazók pótlóbuszokat, illetve vonatpótló hajókat vehetnek igénybe – írja a mavcsoport.hu.

Vonatok és pótlóbuszok

Nyugati pályaudvar és Szob közötti Z70-es és G70-es, valamint az éjszakai S70-es vonatok helyett Kismaros és Szob között pótlóbuszok közlekednek, a vonatok a Nyugati pályaudvar és Nagymaros között az eredeti menetrendjük szerint járnak. A Kismaros-Szob közötti pótlóbuszok kerülő útvonalon, Kóspallag–Márianosztra felé közlekednek a 12-es főút lezárása miatt. Márianosztra, Őri telep autóbusz-megállóban is megállnak. A menetidejük irányonként általában 35-40 perc ezen a szakaszon, de a közúti torlódások miatt esetenként ennél hosszabb is lehet. A buszok Szobról a megszokott vonatindulásokhoz képest általában 20 perccel korábban indulnak, illetve később érkeznek meg oda. A buszok Szobon a vasútállomás elől indulnak, Dömösi átkelés, Zebegény és Szob alsó megállóhelyet nem érintik. Kismarosról a vasúti megállóhely autóbusz-megállótól indulnak a pótlóbuszok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Szob és Zebegény között külön pótlójárat közlekedik, Szob alsónál a közeli Volán buszmegállóban (Szob SZTK), Zebegényben a vasúti megálló melletti parkolóban állnak meg. Ezek a pótlóbuszok mindkét irányban csatlakoznak a szobi vasútállomásnál a kismarosi pótlóbuszokhoz.

Hajójáratok

A vonatpótló hajójáratok a reggeli csúcsidőszakban a zebegényi és a nagymarosi kikötőkből is 6, 7 és 8 órakor indulnak (a nagymarosi kikötő Nagymaros-Visegrád vasúti megállóhelytől érhető el).

  • Napközben a nagymarosi kikötőből 10:10-kor, 12:10-kor, 14:10-kor és 16:10-kor indul vonatpótló hajó Zebegénybe.
  • Zebegényből vonatpótló hajó indul Nagymaros érintésével Visegrádra: 11, 13, 15 és 17 órakor.   
  • Az esti csúcsidőszakban a hajójáratok a zebegényi kikötőből és a nagymarosi kikötőből is 18, 19 és 20 órakor indulnak.
  • A hajójáratok menetideje 30-35 perc a két kikötő között. A vonatpótló hajójáratokon a vasúti bérleteket, igazolványokat és menetjegyeket elfogadják.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Nemzetközi vonatok

A Szob, Párkány határállomáson ki- és belépő nemzetközi vonatok kerülő útvonalon közlekednek Rajka érintésével, az utasoknak hosszabb menetidővel kell számolniuk. Továbbra is a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek meg. Szlovákia felől a vonatok általában 40-80 perces késéssel érkeznek, a szerelvényforduló miatt esetenként a Nyugati pályaudvarról is késve indulnak.

A sárlavina a biztonságos autós közlekedést is meggátolja. De információink szerint csütörtökre meg fogják tudni tisztítani az érintett útszakaszt, így az egyik irányban újra meg fog tudni indulni a forgalom. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments