A héten három illegális bevándorlót kellett visszakísérni a határhoz

Újból közös járőrszolgálatot láttak el a Budapest – Prága között közlekedő vasútvonalon a szlovák és magyar rendőrök június 28-án. A váci állománnyal is együttműködő rendfenntartók járőrszolgálata ezúttal három migráns előállítását eredményezte – írja a police.hu.

Az értelemszerűen számos külföldi állampolgársággal rendelkező utast is szállító járatokon a rendőrök rendszeresen szoktak ellenőrzéseket tartani rendfenntartó célzattal vagy, hogy ki tudják szűrni például az esetleges jogtalan határátlépőket.

Ezt a feladatukat látták el a rend éber őrei június 28-án is a keddi hőségben. Egy nemzetközi szerelvényt ellenőriztek, amelyen három külföldi utast igazoltattak. Sajnos ez alkalommal is akadt munkája a járőröknek, mivel a magukat tunéziai, szír és palesztin állampolgárnak valló utasok jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították őket. Meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok szerint pedig mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

A Váci Rendőrkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a szlovák rendőrökkel közös járőrszolgálatot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments