A Kőhíd városrész lakói tiltakoznak egy magánberuházás miatt

A Kőhíd lakópark lakói és ingatlantulajdonosok tiltakoznak az ellen, hogy a városrészükben egy 39 lakásos társasház épüljön. A magánterületen a napokban fizikailag is elindult a kivitelezés, ahol néhány 50 éves fát is kivágtak, ami további heves reakciót váltott ki az ott élők körében – írja az ESTV.

Az elmúlt hónapokban városszerte több ponton is új lakóházak felépítését jelentették be. Gondolhatunk itt akár a hajdani laktanya területére tervezett lakónegyedre vagy a Présház utcai lakóparkkal szemben elhelyezkedő mezőn meginduló beruházásra. Azonban szinte valamennyi fejlesztésről elmondható, hogy az adott környékek jelenlegi lakói nem örülnek ezeknek a munkálatoknak és több platformon is az aggodalmukat, valamint a nemtetszésüket fejezik ki. Igaz ez a Kőhíd lakóparkiakra is, akik azt szeretnék ha az önkormányzat megakadályozná az építkezést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

„Tudtuk, hogy lesz valami, volt sejtésünk róla, de semmiféle tájékoztatást nem kaptunk arról, hogy ebbe a gyönyörű parkba miért akarnak beépíteni egy 37 lakásos, 4 emeletes társasházat. Ide a lakópark közepébe – nyilatkozta az ESTV híradójának Hájas Attila, az egyik tiltakozó helyi lakos. – Hétfőtől jön a földmunka, itt munkagépek fognak állni sorba, vinni a földet, a kitermelt homokot. De mi ezt nem szeretnénk. Nem tudjuk kié a telek pontosan: nem tudjuk, hogy az önkormányzaté vagy magánszemélyé. Ha magánszemélyé akkor vásárolja vissza az önkormányzat és tegyünk ide egy parkot.”

A lakók azt is hozzátették, hogy már egy éve kikerült az ingatlanra egy elektromos elosztódoboz. Onnantól kezdve érdeklődtek az önkormányzattól az építkezéssel kapcsolatban, ahonnan azonban nem kaptak kielégítő választ.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

A tiltakozó megmozdulások kapcsán viszont pénteken Kászonyi Károly, a terület önkormányzati képviselője és Kiss Zsolt alpolgármester összehívott egy lakossági fórumot. A kiérkező képviselők azonban azt mondták, az önkormányzatnak nincs olyan hivatali jogköre, amivel meg tudnák akadályozni a beruházást. A telket 2009-ben értékesítette az akkori városvezetés, majd 2011-ben úgy módosították a helyi építési szabályokat, hogy ide akár emeletes társasházat is lehessen építeni. Az engedélyeket így most a kormányhivatal adta ki.

Kiss Zsolt alpolgármester a kérdésekre válaszolva azt is elmondta, hogy a városvezetés a tervezés jóváhagyás menetébe, illetve az építési engedély kiadásába nem tud beleszólni, a terület visszavásárlására pedig nincs pénze az önkormányzatnak és precedenst sem szeretnének teremteni egy ilyen kezdeményezéssel. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments