A polgármester vezetésével szedik össze a kint maradt szemetet Őrbottyánban

Sokszor csak többhetes késéssel viszik el a szelektív és zöldhulladékot Pest és Nógrád megye több tucat településén. A térséget ellátó Duna–Tisza Közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTKH) létszám- és forráshiányra hivatkozik az érintett polgármestereknek: pénz híján nem tudják megfelelő műszaki állapotban tartani járműveiket, és nincs elég emberük sem – írja a HVG.

A mindennapok során vagy a váci internetes felületeket, csoportokat olvasva gyakran találkozhat az ember a hulladék elszállításának a problémájával és az ebből következő panaszáradattal. A szemétszállítás központosítása óta szinte nem telt el úgy hét Vácon, hogy ne érkeznének panaszok az önkormányzathoz a kommunális vagy a szelektív hulladék késedelmes, esetleg teljesen elmaradt begyűjtése miatt. A város vezetése pedig úgy próbálja orvosolni ezt a problémát, hogy hulladékudvart hozott létre és a megszüntetett szelektív szigeteket is be fogják kamerázni az illegális lerakások megfékezésére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Az alap problémán azonban csak a DTKH tudna segíteni, a cég viszont folyamatos munkaerő hiánnyal küzd. Vagyis nemcsak Vácon, hanem a környező települések többségében is többször akadozik a szolgáltatás. Több önkormányzat ezért inkább saját kezébe vette az út szélén maradt szemeteszsákok begyűjtését. Őrbottyánban például önkéntesek álltak neki a munkának a helyi polgármester irányításával szombaton kora reggel. Az összegyűjtött zöldhulladék-kupacból kétkonténernyi mennyiséget hétfőn el is szállított a DTKH, a többit később viszik el.

„Hétfőn reggel érkezik a DTKH-tól egy 30 köbméteres konténer, amelyet a város által üzemeltetett GAMESZ rakodógépe megpakol és elszállítják a cég telephelyére a szemetet. Ameddig el nem fogy a teljes mennyiség, addig ez folyamatosan érkezik. Ez nem egy nap alatt fog megtörténni, a kapacitásuk függvényében jönnek és pakolják le, tehát azt gondolom, hogy ők ebben segítettek” – nyilatkozta Szabó István, Őrbottyán polgármestere. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments