A Tópart utcával folytatódott a külterületi utak felújítási programja

Tovább folytatódnak a megkezdett útkarbantartási munkák a város külterületein. A napokban a Tópart utca mintegy 120 méteres szinte járhatatlan szakaszát töltötték fel zúzott bazaltkővel a Városfejlesztő munkatársai, de levágták a belógó ágakat is, hogy a nagyobb járművek, szükség esetén a mentő-, vagy a tűzoltóautó is elférjenek – írja az ESTV.

Még május elején számolhattunk be arról, hogy az önkormányzat hatszáz tonna agyagos kőzúzalékot kapott a váci cementgyártól, ami alkalmas volt arra, hogy Sejce dűlőinek a kátyúiba bedolgozva jobban megtapadjon és hosszabb időn keresztül biztosítsa az autózható útfelületet. Vác északi külterületén így nagyjából 10 kilométernyi útszakasz tudott megújulni. Az ehhez hasonló útkarbantartási munkák folytatódtak a napokban is.

A Buki tó mellett korábban üdülők álltak, mostanra azonban sokan állandó lakcímmel rendelkeznek a környéken, így napi szinten használják a meglehetősen rossz állapotú, burkolat nélküli utakat. A közeli utcákban is történtek javítások, összességében közel fél kilométeren töltötték fel a kátyúkat. A körzet képviselője azt mondta az ESTV Híradójának, hogy a területen korábban egyáltalán nem zajlottak hasonló munkák, pedig az utak állapota erősen indokolta volna a javításokat. A Tópart utca járhatóvá tételéhez most 42 munkaórára és 302 ezer forintra volt szükség- emelte ki Kászonyi Károly, a terület önkormányzati képviselője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

„Viszonylag kevesen ismerik a városnak ezt a részét, de az utóbbi időben én és polgármester asszony is sokat jártunk ide egy más jellegű problémának a megoldása miatt. Akkor tapasztaltuk, hogy a Tópart utcának ezen utószakasza olyan rettenetes állapotban van, hogy itt normál gépjárművel szinte lehetetlen közlekedni. Ezért is úgymond kapóra jött a Városfejlesztő Kft. külterületi utak felújítási programja. Én javasoltam, hogy ez az útszakasz is kerüljön ebbe bele, mint az egyik legrosszabb állapotú út” – nyilatkozta a képviselő. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments