Archív kapukról szóló fotókra írtak ki pályázatot

Vác Város Önkormányzata, a Tragor Ignác Múzeum és Vác Város Levéltára pályázatot hirdet az önkormányzat kiadásában 2023-ban Váci kapuk című kiadványban megjelenő archív fotók beküldésére.

A pályázati kiírás célja, hogy a 2023-ban megjelenő kiadványban bemutassuk azokat a kapukat archív, 1995 előtt készült felvételeken – legyen az köz- vagy egyházi épület, polgárház, kisvárosi falusias jellegű épület, gyárépület stb. –, melyek jellegzetes jegyeket viselnek, és esetleg valamilyen történet is fűződik hozzá.
A pályázatra bárki beküldhet képeket, aki az alábbi kiírásnak megfelelő szempontokat elfogadja és azoknak eleget tesz.

 1. A képeket lehetőleg elektronikus formában szükséges beküldeni: 300 dpi, 30×40 cm-es kimenő méret, TIF/JPG kiterjesztés.
 2. Amennyiben valakinek nem áll rendelkezésére digitalizáló eszköz, a digitalizálást– üveg- és celluloid alapú negatív/pozitív film, papírkép (egyedi papírképek, fényképalbumok képei) esetén – Vác Város Levéltára elvégzi. A digitalizálást követően a levéltár – amennyiben a beadó kéri – visszaadja a felvételeket.
 3. A pályázat esetén – ami nem titkos – közölni kell a beküldő nevét, értesítési címeit (lakcím, telefonszám, email-cím). A sorszámozott képfájlokról készüljön külön leírás Word-fájlban, mely tartalmazza a felvétel készítésének valószínű időpontját, a pontos helyszínt (utcanév, házszám), és esetleg a kapuhoz kapcsolódó történet rövid leírását.
 4. A beküldhető képek száma nincs meghatározva.
 5. A beadási határidó: 2022. október 31.
 6. A felvételeket digitalizálva, elektronikus úton, külső adattárolón, vagy személyesen lehet eljuttatni a következő címre:
  a) Személyesen (előzetesen egyeztetett időpontban): Vác Város Levéltára, 2600 Vác, Múzeum u. 4; tel.: 06-27-305-444.
  b) Elektronikus úton: email: igazgato@vacarchivum.hu. A nagy fájlküldés történhet mammut-maillel is ugyanerre az email-címre.
 7. A bírálóbizottság 2022. november első hetében dönt és nyilvánosan hirdet eredményt. Az anyagiaktól függően kiállítást rendezünk a legjobb munkákból.
 8. A bírálóbizottság eszmei sorrendet (I–III. helyezett és különdíj) állapít meg a pályázatok között, és könyvjutalommal díjazza az eredményt elérőket.
 9. A beadott munkákat háromtagú bírálóbizottság véleményezi: dr. Horváth Ferenc levéltár-igazgató, Szabó Andrea építész és Zomborka Márta muzeológus.
 10. A beadott pályamunkákból a 2023-ban megjelenő kiadvány szerkesztősége – a szerző/beküldő beleegyezésével, külön díjazás nélkül – választja ki a képeket.
 11. A beadott pályamunkákat a pályázat kiírója kiadvány részeként felhasználhatja, ezért a pályázat benyújtásával a pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy külön jogdíj és jognyilatkozat nélkül a kiíró a pályamunkákat a szerzők/beradók nevének feltüntetése mellett felhasználja. A beérkezett pályamunkákkal kapcsolatban a kiíró tehát fenntartja magának a jogot arra és a pályázók a beadással ezt elfogadják, hogy a pályaműveket a jelen kiírásban foglaltak szerinti céloknak megfelelően, harmadik fél számára feldolgozásra továbbadhatják. ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments