Bejutott a Divízió 1 rájátszásába a VSD Amerikai football csapata

Június végéhez közeledve a legtöbb csapatsport bajnoki kiírásait már lezárták és a játékosok, valamint a szakmai stáb gondolatai a következő idény körül forognak. De nem ez a helyzet az Amerikai football esetében. Többek között a magyarországi bajnokság is most érkezett el szezon talán legizgalmasabb szakaszához, azaz a rájátszáshoz. Térségünk egyesületeit szemlézve pedig arra lehetünk figyelmesek, hogy a Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD) Rangers 41-7-arányban felülmúlva a DEAC Gladiators csapatát bejutott a Divízió 1 rájátszásába. Erről a sikerről kérdezték Kálmán Ádám szakosztályvezetőt a klub sajtósai.

Az időjárás már a nagy melegre fordult, nehezítette ez a játékot? Az első TD-re 5 percet kellett várni, azt visszakaptuk, és utána ment előre a csapat. Sikerült az új rendszerbe mindenkinek beilleszkedni? Hogyan értékeled az első félidőt?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Miki 60 – Nagy nyolcas kör – támogatásgyűjtő evezés

„Nagyon meglepő volt a válasz főleg, mert egy közel 90yardos futásról beszélhettünk. Szerintem mindenki be tudott integrálódni Parker edző játékmódszerébe és a védelembe is, amit Trembulyák Péter és Takács Róbert raktak össze.”

A rájátszás megvan, ez volt a cél?

„Az elsődleges célkitűzés a rájátszás, de az is tény, hogy itt már semelyik csapat nem elégszik meg azzal, hogy az elődöntőben vagy a döntőben kikapjon az ellenfelétől.”

Mit várunk a Mustangs ellen itthon, újra? Fontos itt még a győzelem? Kik játszanak majd, cserék is akár?

„A győzelem mindig fontos. Viszont a Tatabánya nekünk a Div2ben is mindig egy Mumus volt és kerültünk már velük össze ott a rájátszásban is. Szerintem a csapatunk a lehető legjobb formáját fogja hozni, de természetesen ki fogják próbálni az új játékosokat is az edzők, akik még nem kerültek vagy legalábbis nem sokat kerülte pályára.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Asztalitenisz – Váciak a Délkelet csoportban

Mikor derül ki hogy kivel játszunk az elődöntőt?

„Ha minden igaz és jó a matek, akkor a most hétvégi Szombathely Crushers vs Budapest Cowbells 2 meccsen fog eldőlni, hogy kivel játszunk az elődöntőben. Szeretnénk hazai pályán játszani, hazai közönség előtt, de egyenlőre még nem találtuk meg rá a megfelelő megoldást.” (Fotók: Kutasi Petra) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments