Bejutott a Divízió 1 rájátszásába a VSD Amerikai football csapata

Június végéhez közeledve a legtöbb csapatsport bajnoki kiírásait már lezárták és a játékosok, valamint a szakmai stáb gondolatai a következő idény körül forognak. De nem ez a helyzet az Amerikai football esetében. Többek között a magyarországi bajnokság is most érkezett el szezon talán legizgalmasabb szakaszához, azaz a rájátszáshoz. Térségünk egyesületeit szemlézve pedig arra lehetünk figyelmesek, hogy a Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD) Rangers 41-7-arányban felülmúlva a DEAC Gladiators csapatát bejutott a Divízió 1 rájátszásába. Erről a sikerről kérdezték Kálmán Ádám szakosztályvezetőt a klub sajtósai.

Az időjárás már a nagy melegre fordult, nehezítette ez a játékot? Az első TD-re 5 percet kellett várni, azt visszakaptuk, és utána ment előre a csapat. Sikerült az új rendszerbe mindenkinek beilleszkedni? Hogyan értékeled az első félidőt?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Evezős ergométeres ob - Galambos Péter és Ács Kristóf nyert a férfiaknál

„Nagyon meglepő volt a válasz főleg, mert egy közel 90yardos futásról beszélhettünk. Szerintem mindenki be tudott integrálódni Parker edző játékmódszerébe és a védelembe is, amit Trembulyák Péter és Takács Róbert raktak össze.”

A rájátszás megvan, ez volt a cél?

„Az elsődleges célkitűzés a rájátszás, de az is tény, hogy itt már semelyik csapat nem elégszik meg azzal, hogy az elődöntőben vagy a döntőben kikapjon az ellenfelétől.”

Mit várunk a Mustangs ellen itthon, újra? Fontos itt még a győzelem? Kik játszanak majd, cserék is akár?

„A győzelem mindig fontos. Viszont a Tatabánya nekünk a Div2ben is mindig egy Mumus volt és kerültünk már velük össze ott a rájátszásban is. Szerintem a csapatunk a lehető legjobb formáját fogja hozni, de természetesen ki fogják próbálni az új játékosokat is az edzők, akik még nem kerültek vagy legalábbis nem sokat kerülte pályára.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az új, Madáchról készült film segít a diákoknak a Tragédia-értelmezésében

Mikor derül ki hogy kivel játszunk az elődöntőt?

„Ha minden igaz és jó a matek, akkor a most hétvégi Szombathely Crushers vs Budapest Cowbells 2 meccsen fog eldőlni, hogy kivel játszunk az elődöntőben. Szeretnénk hazai pályán játszani, hazai közönség előtt, de egyenlőre még nem találtuk meg rá a megfelelő megoldást.” (Fotók: Kutasi Petra) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments