Dübörög a vizes VB, a volt váci Mezei Tamás harcos játékkal mutatkozott be

Szombat óta dübörög a vizes VB és a budapesti helyszínen már magyar sikernek is örülhettünk, hiszen kedden Milák Kristóf fantasztikus világcsúccsal nyerte meg a magyar csapat első aranyérmét 200 méter pillangón. Úszóink Milákon kívül még nem örvendeztettek meg minket érmekkel (legalábbis csütörtöki lapzártánkig), csak 5., 6. és 7. helyezésekkel, azonban a hátralévő napok programjában, egészen szombatig több úszónk is éremeséllyel ugorhat a medencébe!  

Váci szempontból a legérdekesebb a férfi vízilabda-válogatott szereplése és a rutinos Mezei Tamás teljesítménye. A 31 éves kiváló center a Váci Vízilabda SE-ben nevelkedett, jelenleg pedig az A-Híd Vasas Plaket játékosa. Nos, Mezei a Montenegró ellen 12–8-ra megnyert első mérkőzésen hozta már megszokott harcos, kőkemény játékát, és bár gólt nem szerzett, hasznos mezőnymunkájával a kapu előtt megkeserítette a montenegrói védők életét, hozzátéve ezzel a magáét a győzelemhez.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Férfi csapatunk számára következett – már lapzártánk után – a Brazília elleni csoportmérkőzés. A fiúkra még szombaton 21 órától a Georgia (Grúzia) elleni találkozó vár a csoportban, és ha sikerül az első helyen végezni, akkor rögtön a negyeddöntőben találhatja magát a Märcz-gárda.

A női vízilabdázóinknak azonban csak vegyesen sikerült a kezdés, hiszen bár Bíró Attila együttese a csoport első meccsén 35–4-re (!) kiütötte Kolumbiát, a második meccsen, a csoportrangadón 10–9-re kikapott az olasz válogatottól. A lányoknak így a pénteki, Kanada elleni mérkőzésen győznie kell a továbbjutáshoz.

A hangulat mindenesetre mindkét fő helyszínen, a Duna Arénában és a Hajós Alfréd Uszodában is elképesztő, a magyarok versenyei, illetve meccsei szinte telt házzal mennek. Sőt, a Margitszigeten felállított Fan Zone (Szurkolói Zóna) is nagy népszerűségnek örvend, a hangulat itt is frenetikus, úgyhogy Vácról is érdemes kilátogatni bármelyik helyszínre! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments