Egymillió autót kellene levizsgáztatni június 30-ig

Kevesebb mint egy hónap alatt majdnem egymillió autót kell levizsgáztatni, június végén ugyanis lejár a járványügyi veszélyhelyzet hirdetett moratórium. Ez lehetetlen feladat, de a vizsgaállomások mindent megtesznek – közölte az infostart.hu megkeresésére Sipka Gábor, a Magyar Autóklub főtitkárhelyettese.

Mint a szakember is elmondta, a rendőrség már hónapok óta figyelmezteti a lakosságot, hogy mindenki vizsgáztassa le az autóját, sokan mégiscsak most jelentkeznek. Így viszont az a szituáció állt elő, hogy június 30-ig közel 1 millió autót kellene levizsgáztatni 1400 állomáson. Nem kell a téma szakértőinek lennünk, hogy belássuk, ez igencsak nehezen kivitelezhető feladat a vizsgaállomások számára, főleg úgy, hogy a vizsga sok autó esetében nem lesz sem olcsó, sem rövid, mert a koronavírus járvány alatt számos tulajdonos elhanyagolta a kocsiját. De azok akik júliusban a megfelelő papírok hiányában ülnek autóba, súlyos bírságot fizethetnek.

„Hosszabbított nyitva tartással, extra műszakkal készülünk. Mi negyvennégy vizsgaponton vizsgáztatunk országszerte, elég nagy leterheltséget jelent a kollégáknak, de mindent megteszünk természetesen, hogy ki tudjuk szolgálni az ügyfeleket, más kérdés, hogy kilencszáz-valahányezer a lejárt műszaki vizsgával futó autók száma, ezt egyszerre kezelni nagyon nehéz lesz” – nyilatkozta Sipka Gábor. Majd hozzátette: „Két éve futnak az úton olyan gépjárművek, amelyek elkerülték a műszaki vizsgáztatást, ezáltal pedig az ellenőrzést és adott esetben a vizsgára való felkészítést is, amiből következően eléggé nehezen elfogadható műszaki állapotú autók közlekednek az útjainkon. Ez veszélyes és sajnálatos. Nekem az a véleményem, hogy egy felelős gépjárművezető nemcsak azért megy gépkocsijával a szervizbe vagy műszaki vizsgára, mert kötelező és lejárt a moratórium.”

A Magyar Autóklub főtitkárhelyettese a lehetetlennel határos feladatnak tartja, hogy 1400 állomáson kevesebb mint egy hónap alatt majdnem egymillió autót levizsgáztassanak, ezért szerinte könnyen lehet, hogy júliusban a megfelelő papírok hiányában sokan nem használhatják majd a járművüket – vagy ha megteszik, akkor súlyos bírságot kockáztatnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments