Felújítják a vízfogó átereszt

Többéves gond szűnik meg a deákvári Naszály úton lévő vízfogónál. A hét első napján megkezdődtek azok a munkák, melynek eredményeként helyrehozzák az ott található zsiliprendszer írja a vac.hu.

Pár hónapja jelezték a Váci Polgármesteri Hivatal műszaki szakemberei, hogy a két vízfogó közötti zsiliprendszerhez kapcsolódó 800 mm-es betongyűrűs átfolyó cső széttört. Az alatta kifolyt víz jelentős méretű üreget képezett. A gond sürgős beavatkozást igényelt, így a májusi képviselő-testületi ülésen 10 millió forintot csoportosítottak át a megoldására. Pályáztatás útján a legkedvezőbb árajánlatot benyújtó cég kezdhette el a munkát, amely várhatóan egy hétig tart majd.

„Az elmúlt hetekben, napokban tovább romlott az áteresz állapota: beszakadt a kifolyórész, így az utolsó pillanatban indult el a felújítás. Hétfőn megkezdődött a tereprendezés, vagyis az elburjánzott növényzet kivágása, a nád eltávolítása, mert a munkagépeknek és teherautóknak a csapadékvíz kifolyóhoz kell jutniuk. Fontos megjegyezni, hogy fát nem kell kivágni a területen. Természetesen ezúttal is kötelező lesz a kivitelező számára az eredeti állapot visszaállítása.” – adott tájékoztatást a várható munkákról Szabó László.

A Műszaki Osztály osztályvezetője azt is elmondta, hogy a Naszály út felől időszakosan a vízfogó felől teherautó forgalom lesz, így kérik az arra gyalogosan, kerékpárral és személygépjárművel közlekedőket, hogy körültekintően használják az útszakaszt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments