Folytatódik a parkolófejlesztés Alsóvároson

A héten újabb parkolókialakítási munka indult el Alsóvároson, amely több ütemben a Földváry téri lakótelep több részét érinti majd. A részleteket a terület három önkormányzati képviselője – Fehér Zsolt, Ferjancsics László és Kiss Zsolt – sajtótájékoztatón ismertette kedden – írja a vac.hu.

Fehér Zsolt bevezetőjében megemlítette: Vác vonzereje az utóbbi években jelentősen nőtt, az új kialakítású lakóterületek mellett a lakótelepeken is egyre több járművet szeretnének a tulajdonosok biztonságosan elhelyezni. Emlékeztetett rá, hogy az Összefogás Vácért bizalmat kapó képviselői már a 2019-es választási kampányukban ígéretet tettek arra, hogy kihasználnak minden lehetőséget a lakosság ilyen irányú igényének kielégítésére. Miután az ahhoz szükséges tervek elkészültek, már korábban is bővültek a várakozóhelyek. Ezek kialakítása most egy újabb ütemben folytatódik.

Kiss Zsolt is kiemelte, hogy a város legsűrűbben lakott területén nagy szükség van arra, hogy folyamatosan keressék a parkolóbővítés lehetőségét. Az újabb kapacitásnöveléssel kapcsolatos munkák elkezdődtek, a következő pár hétben a Zöldfa utca 40-es ház környékén, a Vám utca 12-es számú háznál, illetve a Zöldfa utca 22-nél létesül összesen közel 20 parkolóhely. Az alpolgármester azt is hangsúlyozta, hogy mindez a zöldfelületek megóvásával, kulturált, biztonságos helyszíneken fog történni.

A tervek szerint augusztusban is folytatódik a munka. Akkor az elképzelések szerint a Kölcsey utca Zöldfa utcai sárga körforgalmától a már meglévő óvoda melletti parkolóig útszélesítéssel kerülnek kialakításra az úttest szélén plusz várakozóhelyek. Elhangzott az is, hogy tavaly a Damjanich téren már átadtak új parkolókat, illetve, hogy Deákváron és a Belvárosban is lesznek parkolóépítések.

Az építkezések alatt a kivitelezők a környéken lakók és az autótulajdonosok türelmét és fokozott figyelmét kérik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments