Gyermeknap horgászbotokkal és könyvekkel

Az idén első alkalommal két civil szervezet összefogásával gyermeknapon horgászversenyt rendeztek a Ligeti tavon. Felhívásukban a 6-14 év közötti kis ho-ho-horgászokat várták. A szervezőket is meglepte, mennyire nagy volt az érdeklődés a rendezvény iránt. Szülők, nagyszülők kisérték a gyerekeket, hozták a botokat, szákokat etetőanyagokat – Molnár-Matz Krisztina írása.

A verseny – mint a felnőtt versenyeknél- sorsolással kezdődött, majd mindenki elfoglalhatta az általa kihúzott helyet, és kezdetét vehette a botok, a csalik és a  horgászmódszerek összecsapása. A kétórás verseny alatt közel 20 kilogramm halat fogtak a gyerekek- ezek többségében snecik és törpeharcsák voltak- de a gyerkőcöknek ez is örömet okozott, és a versenyszabályok szerint ezek az apróbb halak is mérésre kerültek. A viadalt végül egy közel 3 kg-os tükörponttyal Varga Ákos nyerte. Az ezüstérmet Ribai Bazsi a bronzérmet Gergely Botond vehette át.

Boda János a Váci Dunai Sporthorgász Egyesület titkára elmondta, hogy céljuk a horgászat megszerettetésén kívül a gyerekek szabadidejének minőségi eltöltése telefonok és mindenféle kütyük nélkül. Köszönetet mondott a verseny támogatóinak hiszen az első hat helyezett értékes nyereményt kapott, de Kecskés Csabának, Králik Károlynak (Cralusso) és a Soti Horgászboltnak köszönhetően egyetlen versenyző sem távozott üres kézzel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A másik szervező a Dunakanyar Szíve Egyesület, akik vasárnapra még egy meglepetéssel készültek. A tavaly felállított Széchenyi utcai könyvesfülkét gyermekkönyvekkel töltötték fel gyermeknap alkalmából. Az egyesület tagjai külön figyelmet fordítottak arra, hogy minden korosztály megtalálhassa a neki kedves olvasnivalót.

A szervezők ígérik, jövőre újra megrendezik a versenyt! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments