HELLAS RALLY: Óriási küzdelem után a célban Horváth Lajos

Hegyek-hegyek hátán, hóhatáron motorozás, patakátkelés, egy héten és 2000 kilométeren át tartó iszonyatos fizikális és mentális kihívás. Ez jutott osztályrészül Horváth Lajos „Lallernek”, aki nemrégiben érkezett haza a Hellas Rally-ról.

Laller ötödmagával sikeresen szállt szembe az elemekkel, és célba ért Európa egyik legnehezebb és leglátványosabb tereprali versenyén. A váci motoros ezúttal nem csak a gázt húzta, a háttérben szakágvezetőként a magyar kontingens zökkenőmentes szereplését is segítette:

„Pályafutásom egyik legkeményebb versenyén vagyok túl, ahol már a kezdet is nehéz volt. Az első napon egy hibával küszködtem, amit még időben orvosoltunk, ennek ellenére a motor nagyon furán viselkedett, folyamatosan megbicsaklott alattam, sokat szenvedtem vele. Ráadásul ezen a szakaszon volt egy irgalmatlan meredek feljáró is, ami úgy megakasztott, hogy Torma Balázs segítsége nélkül nem jutottam volna át rajta. A durva bemelegítés után kedden egyből jött a verseny legkeményebb napja: bonyolult navigáció, terepralit és endurót megszégyenítő terep várt ránk, ami mindannyiunkból sokat kivett. Volt itt minden: patakátkelés, hegyre fel, hegyről le, szikla-szikla hátán, és tűpontos navigáció. Ezen a ponton döbbentünk rá, miért is olyan rangos esemény a Hellas Rally.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeresen szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói a regionális evezős duatlon versenyen

Egy tűzeset miatt szerdán új gépátvételt rendelt el a szervező, így ez a nap a szervizparkban telt, de a hét második fele mindenért kárpótolt. Csütörtökön és pénteken rettentő nehéz körülmények között mentünk, de nagy küzdelem árán ezen is sikeresen túlraktuk magunkat. A kulcs az volt, hogy többen összeálltunk egy csoportba, és bajtársiasan segítettük egymást, amikor valaki elakadt. Főleg a péntek volt húzós, a maga 350 kilométer mért szakaszával, és a további 50 etappal.

A szombatnak már nagyon fáradtan mentem, mentünk neki. Komoly forróság volt, de cserébe kaptunk igazi vagány rallys részeket, amit borzasztóan élveztem, mert a nagytestű KTM boldogan dolgozott alattam. Nagyon jól éreztem magam, ez a 170 kilométer még pontosan a komfortzónámon belül volt. Vasárnap jöhetett a záró menet, amely tulajdonképpen egy zanzásított összefoglalója volt a hétnek. Az iszonyatos meleg mindenkit próbára tett, de az erőnk vége felé, és hét nap után is leküzdöttük a mumust!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Labdarúgás - Hoztuk a kötelezőt a Felsőpakony ellen

Tavaly ilyenkor összebeszéltünk páran, hogy idén eljövünk, és meghódítjuk a görög hegyeket. És íme, ez meg is valósult! Minden magyar egységnek hatalmas gratuláció, megcsináltuk, a célban vagyunk. Boldog vagyok, hogy mindezt együtt, a hazai motoros srácokkal és a csapatommal élhettem meg. Nagyon jó volt az elmúlt héten magyarnak lenni Görögországban!” – nyilatkozott Laller, aki sokat nem pihenhet, hiszen alig két hét múlva már érkezik is a következő kihívás a Baja Satu Mare képében. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments