Kezdődik a vizes VB, a volt váci pólós is tagja a vízilabda-válogatottnak!

Öt év után ismét nagy vizes eseményt rendez hazánk, a 19. vizes világbajnokságot. A rendezvényt felvezető nemzetközi sajtótájékoztatón többek között a Magyar Úszószövetség elnöke, Wladár Sándor mesélt az úszással kapcsolatos várakozásairól, illetve a vízilabda-válogatott játékosa, Manhercz Krisztián beszélt az eseményen bemutatott hivatalos labdáról. Váci szempontból örömteli hír, hogy a férfi vízilabdacsapat tagja a korábban a Váci Vízilabda SE-ben nevelkedett kiváló center, Mezei Tamás!

Az MTI tudósítása szerint Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA kuvaiti elnöke elmondta, óriási köszönet jár Magyarországnak azért, hogy megteremtette a lehetőséget a világbajnokságra, mindössze négy hónap alatt, a koronavírus-járványt követően, illetve az Ukrajnában zajló háború közepette.

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke, a szervezőbizottság vezetője arról beszélt, hogy amikor február elején rábólintottak a vb-rendezésre, akkor az idő rövidsége ellenére teljesíthetőnek tűnt a vállalás, és véleménye szerint sikerrel is jártak. Hozzátette, Magyarországon mindenképpen az év sporteseménye a vb, és világviszonylatban is a legnézettebbek között lesz, ami kiváló promóció az országnak. Az 1980-as moszkvai olimpia bajnoka kiemelte, három-négy éremre számít a magyar úszóktól a Duna Arénában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Fürjes Balázs nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkár – aki tavaly júniusban meghívottként bekerült a FINA vezető testületébe – hangsúlyozta, a világ öt legnézettebb sportága közül a magyarok csak úszásban vannak ott a világ élvonalában, ugyanakkor az angol válogatott otthonában aratott keddi, 4–0-s győzelem után bízik benne, hogy hamarosan a futballisták is csatlakoznak hozzájuk. Reményét fejezte ki, hogy a vizes vb-n az úszóérmek mellé a vízilabdázóktól is érkeznek majd medáliák.

A sajtóeseményen bemutatták a Mikasa sportszergyártó legújabb labdáját, amelyet a vízilabdatornán használnak majd. Megható esemény volt, hogy a 2020. június 18-án, súlyos betegség után elhunyt Benedek Tiborról különdíjat neveztek el, ezt a vízilabdatornán a mérkőzések legjobb játékosai kapják majd. Ezt Molnár Tamás, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vízilabda bizottságának tagja jelentette be.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Tehát, kalandra és élményekre fel, irány a Duna Aréna és a margitszigeti Hajós-uszoda, vagy pedig a televízió képernyője! A Váci Naplóban pedig több tudósítást is olvashatnak majd az eseményről! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments