Kijelölt hely? Nem, csak azért sem

Érdekes közjáték történt a júniusi testületi ülésen. Az egyik online portál képviselője nem tudta értelmezni azt a szöveget, hogy a sajtó munkatársai számára kijelölt hely. Hogy miért nem? Egyszerűen nem akarta…

Harminc év óta nem történt olyan Vácon, hogy meg kelljen szakítani a grémium ülését, azért, mert valaki nem találta a helyét. A felület megjelent képviselője mellé beálltak a Fidesz-KDNP képviselő is, akik nehezményezték a tanácskozást vezető polgármester kérését, aki hivatkozva a szervezeti és működési szabályzatra, kérte, hogy a sajtó munkatársai a kijelölt helyekre üljenek. Emiatt 30 perc szünet következett.

A képviselő-testület szabályzata ugyanis kimondja, hogy a sajtó képviselői, a számukra kijelölt helyen kell, hogy tartózkodjanak, nem zavarva ezzel az ülés menetét és egymást sem. Aki újságíróként tevékenykedik, az sok rendezvényen, sajtótájékoztatón találkozhatott azzal, hogy megmondják hova üljön, hova ülhet.

Az, hogy Vácon eddig nem jelölték kiírással ezeket helyeket, még nem jelenti azt, hogy nincs ilyen. Mivel az ülésen már többször is előfordult, hogy a kamera képébe besétált valaki, szerintem elfogadható az a kérés, hogy ne elé, hanem mögé üljenek le.

Gondolom a Parlamentben sem vennék jó néven, ha nem a sajtó részére fenntartott helyen ülne le egy-két újságíró! Ha ez ott betartható, szerintem Vácon is.

Gyerekeinknek is azt tanítjuk, hogy vannak szabályok, amelyeket be kell tartani. Így felnőtt emberektől is elvárható ez…

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments