Lakossági fórumot szerveznek a szennyvíztelep bővítésről

Közleményben tájékoztatják a lakosságot, hogy Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete döntése alapján lakossági fórumot tartanak a Településrendezési eszközök módosítási eljárásának megindítása miatt – a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) szennyvíztisztító telep bővítésével kapcsolatban.

Az elmúlt időszakban számos aggály merült fel a térségünkben zajló gazdasági fejlesztésekkel kapcsolatban, amik abból eredeztethetőek, hogy a kormány Magyarországot Európa második legnagyobb akkumulátorgyártójává szeretné tenni. A gödi Samsung gyár régión belüli terjeszkedése, szennyvízelvezetése és kapacitásbővítése miatt korábban már tartottak lakossági fórumot Gödön és Vácon egyaránt, azonban a dél-koreai cégcsoport a meghívások ellenére sem képviseltette magát, így sok kérdés továbbra is megválaszolatlan maradt. Ráadásul ahogy telik az idő, a kérdőjelek egyre csak szaporodnak.

Vác nemrégen megtartott májusi képviselő-testületi ülésén is az egyik legfőbb téma a Samsung gyár terjeszkedésének az ügye volt. A testület megszavazta azt a határozati javaslatot, aminek az értelmében azt a DMRV tulajdonában lévő földterületet, ahol a Samsung szennyvíz-tisztítóját tervezik megépíteni, a Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) módosításával kiemelt fejlesztési területté nyilvánították. De a város vezetése világossá tette, hogy a HÉSZ módosítását a lakosság a lakhelyétől függetlenül véleményezheti, így az eljárás részét képezi majd egy lakossági fórum, ahol a váci polgárok részletesebben megismerhetik a város déli részére tervezett beruházás körülményeit. Ennek az ígéretüknek fognak most eleget tenni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Buchnitz Norbert: Natúr Patina avagy Az erózió művészete

A fórum helye a Váci Madách Imre Művelődési Központ (dr. Csányi László krt. 63.) Kamaraterme
A fórum időpontja: június 16. 17 óra
Meghívott előadó: Balogh Zsolt DMRV Zrt műszaki igazgató ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments