Magyar Vöröskereszt: A megyei versenyfordulók is megmenekültek!

Sajnos a COVID-19 járványügyi helyzet majd az  országunkat is érintő, segítségünket is igénylő háborús konfliktus kirobbanása sem engedte, hogy visszarázódjunk a mindennapokba.  Idén viszont a megyei versenyekről nem mondtunk le: Nyáregyházán sor került a Csecsemő- és Kisdedgondozási versenyre, majd május 28-án a megye legbiztonságosabb elsősegélynyújtó pontja Vác volt – olvasható a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének a sajtóközleményében.

Május 14-én izgalmas gyermek zsivajtól volt hangos Nyáregyháza települése. A 26. Csecsemő-és Kisdedgondozási Verseny Pest megyei fordulójának idén a Nyáregyházi Nyári Pál Általános Iskola adott otthont, ahol a helyi Alapszervezet önkéntesei és munkatársaink szervezésében mérhették össze tudásukat a csapatok a csecsemő-és gyermekgondozás ismereteiben. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Nyáregyháza polgármestere Mészáros Sándor, aki ünnepi beszédében bíztatta a gyerekeket a sikeres csapatmunkában való versenyzésre. A helyi és környéki települések védőnői előtt sikeresen szerepeltek a versenyző csapatok, majd a helyi zeneiskola növendékeiből és tanáraiból álló zenekar impozáns műsorát hallgathattuk meg.

Eredmények Gyermek kategóriában: 

  1. helyezett: Baba Mosoly (Gomba, Fáy András Református Általános Iskola és AMI), 93 pont, ők képviselik megyénket az országos döntőn, Kalocsán, június 11-én.
  2. helyezett: Super Csapat (Nyáregyháza, Nyári Pál Általános Iskola) 89 pont
  3. helyezett: Bébiszitterek (Gomba, Fáy András Református Általános Iskola és AMI) 82 pont
  4. helyezett: Védelmezők (Nyáregyháza, Nyári Pál Általános Iskola) 81 pont
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

A vöröskeresztes különdíjat holtversenyben 15-ből 14 ponttal a Super Csapat és a Védelmezők nyerték meg.

A Magyar Vöröskereszt idén 50. alkalommal szervezi felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Versenyét. A Pest megyei fordulóra május 28-án, Vácon került sor, csodás, sokszor hangos és véres pillanatokkal.

Több mint 100-an osztoztunk a jubiláló élményekben, 6 csapat versenyzésével. Kardos István főigazgató köszöntője, majd az iskola képviseletében és zsűritagként is jelenlévő Benicsek Mihály lelkesítő beszédét követően elstartolt a megmérettetés. 7 állomás várt a csapatokra, a szakmai állomásokon összesen 335 pontot, a különdíjas állomáson 15 pontot lehetett elérni.

A Rohammentő állomáson elsősegély elméleti tesztet töltöttek, A setét torony kárhelyen a diákok tornyot építettek a tanteremben és áramütéssel, gerinctöréssel kellett számolni az ellátóknak. Ezután a Harcosok Klubjába csöppentetek, ahol a droghasználat és a verekedés problémáit kellett megoldani. A Háború és Béke állomáson a vöröskeresztes eszme ismereteit teszteltük, amely a verseny különdíját is jelentette.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

A JOKER állomáson a súlyos következményekkel járó arcfestés égési sérüléseit és asztmás rohamot kellett kezelni. A Pillangó Hatás kárhelyen a katasztrófavédelmi projektet népszerűsítettük, amely a szén-monoxid mérgezés megelőzésének prevenciójára fókuszál, gyermekek körében.

Végül az Armageddon állomáson várt minden csapatot egy kis aktív pihenő, hiszen a Magyar Rescue 4×4 és a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták csapata mutatta be életmentő tevékenységét. Külön köszönjük nekik a részvételt és a versenypillanatok színesítését.

Az állomások/kárhelyek az Országos Mentőszolgálat mentőtisztjeinek, a vöröskeresztes kollégáknak, önkénteseknek és az ifjúsági vöröskeresztes imitátoroknak köszönhetően valósultak meg, profi szakmai és realisztikus munkájuknak köszönhetően.

A verseny eredményhirdetésén Dienes Rita igazgatónk (a zsűri tagjaként is) értékelte a csodás napot, majd a zsűri elnöke, Czinege Béla régió vezető mentőtiszt osztotta meg a főbb versenytapasztalatokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Eredmények Gyermek kategóriában: 

  1. helyezett: #HASHTAG (Szentendre, Templomdombi Általános Iskola) 314 pont, ők képviselik megyénket az országos döntőn, Budapesten, szeptember 10-én.
  2. helyezett: FIRST-AID (Vác, Árpád Fejedelem Általános Iskola) 313 pont
  3. helyezett: NYÁREGYHÁZI VÉRCSEPPEK (Nyáregyháza, Nyáry Pál Általános Iskola) 201 pont

Bátor helytállásukért oklevelet kapott:

RICSAJOK (Göd, Németh László Általános Iskola), CSODABOGYÓK (Telki, Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola)

Ifjúsági kategória: egy kis meglepetéssel és extra versenyélménnyel készültünk egy csapatnak, akik bár egyedül versenyeztek a kategóriában, ezt csak a végén tudták meg. A Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumból érkező LIFEGUARDS OF RMG csapat így 335 pontból 303 ponttal csodásan teljesített, ők is ringbe, illetve kárhelyekre „szállnak” az országos megmérettetésen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments