Matkovich Ilona: „Azzal kellett szembesülnünk, hogy hiába támogatjuk évek óta kivételesen magas összeggel a váci focit”

Bejárást tartott a városvezetés a Vác Városi Stadionban. Matkovich Ilona polgármester beszámolója szerint pedig hiába kapott a helyi sportegyesület jelentős önkormányzati támogatást, a klubház és a stadion környékén csak az elhanyagoltságot és az ígért fejlesztések be nem teljesülését tapasztalták.

„Hosszú egyeztetéseken vagyunk túl a Vác FC Kft.-t tulajdonló egyesülettel, amelynek elnöke Pető Tibor önkormányzati képviselő, korábbi gazdasági ügyekért felelős alpolgármester. Az előző önkormányzati ciklus második felében az önkormányzat a váci futball TAO pályázataihoz kétszázötven millió forint önrészt biztosított hitelből. Ebből a stadion beruházásra 180 millió forint önrészt adott a város. Ennek törlesztését a mai napig fizetjük. A beruházás azonban nem készült el” – olvasható Matkovich Ilona Facebook bejegyzésében.

A váci foci feltételeinek biztosítása érdekében a képviselő-testület számos esetben próbált valódi képet kapni arról, hol tart valójában a beruházás, és mely létesítményekre költötték el a város pénzét. A tervezett teljes beruházási érték hatszáz millió forint volt. Azonban az egyesület vezetése nem tudott érdemi tájékoztatást adni, illetve nem nyújtották be az adóforintokkal való elszámoláshoz szükséges dokumentumokat, teljesítési igazolásokat, pénzügyi elszámolásokat a 2021. október 15-i határidőre se. Történt mindez annak ellenére, hogy a Vác FC a mai napig teljesen ingyen használja a nagypályát és a stadionépületet. Ebbe az is beletartozik, hogy a város fizeti a mai napig a fűtést, a melegvizet, a világítást, de ha a fűnyíró traktorba benzin kell, azt is az önkormányzat biztosítja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

„És hogy mi fogadott bennünket pénteken a váci stadionban?? Nos, a nemrég megépített lépcsők porladnak (feltehetően hiányzik belőlük a cement…), a fedett lelátóhoz szükséges acélvas egy részét nemfizetésre hivatkozva már elvitte a kivitelező, az eredményjelző tábla cseréje el sem kezdődött. Nem derült ki, milyen módon fogják biztosítani a nagypálya fűtését, amelynek alácsövezése állítólag elkészült. Mindenütt betontörmelék, a főépület környéke teljesen rendezetlen. Azzal kellett szembesülnünk, hogy hiába támogatjuk évek óta kivételesen magas összeggel a váci focit, az egyesület vezetői sajnos nem veszik komolyan a megújulási szándékot” – számolt be a polgármester.

Majd hozzátette: „Ezért is kényszerülünk a város által kifizetett negyedmilliárd forintot (laktanya el nem készült pályák és Stadion kis részben elkészült beruházás) visszakövetelni, és más futball vezetőket is lehetőséghez juttatni, hogy a váci focisták és a futballozni szerető gyermekek a jelenleginél méltóbb körülmények között sportolhassanak Vácon.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments