Meghosszabbította a kormány az árstopokat

Fenntartja a kormány az élelmiszer-, valamint a benzinárstopot, továbbá év végéig marad a hitelmoratórium és a kamatstop – jelentette be csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook oldalán.

Mint arról korábban a Váci Napló is beszámolt, február elsejétől élelmiszerárstopot vezetett be a kormány hét alapvető termék esetében. Rendeletüknek az értelmében a kristálycukor, a búza finomliszt, a napraforgó étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a 2,8 százalékos tehéntej, valamint a csirkefarhát árát a tavaly október 15-én aktuális szintre szállították vissza. Ezzel lényegében azokat a korábbi ármaximalizálásokat egészítették ki, amivel még 2021. november 15-től a 95-ös benzin és a gázolaj árát rögzítették 480 forintos felső határral, illetve amivel tavaly decembertől október végi szinten állandósították a lakossági jelzáloghitelek kamatát. A kamatstopot később a jelzálogalapú hitelek mellett a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is kiterjesztették.

A mai bejelentésből pedig kiderült, úgy döntött az ország vezetése, hogy október 1-jéig meghosszabbítják az élelmiszer- és a benzinárstopot, míg a hitelmoratórium és a kamatstop határidejét december 31-ig kitolják. A miniszterelnök által közzétett döntés részleteit a Magyar Közlöny tartalmazza majd. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments