Nagymaros-Visegrád és Zebegény között június 10-től vonatpótló hajó is segíti a közlekedést

A napokban tapasztalt heves esőzések következtében csütörtök délután sár- és kőlavina zúdult le a vasúti sínekre Nagymaros és Szob között. A vonatok emiatt nem közlekedhetnek, így péntektől újból hajó is segíti az utasok eljutását.

Mint bizonyára a legtöbben értesültek már róla, A Nagymaros és Szob közötti vasúti pályaszakaszra csütörtök délután sár- és kőlavina zúdult le a hegyoldalról. A vonatok emiatt nem közlekedhetnek. Ez a helyzet már tegnap is fennakadásokat, valamint menetrendbeli változásokat okozott:

  • A Budapest–Szob vonalon a vonatok csak Nagymarosig közlekednek, onnan indulnak vissza Budapestre, a Nyugati pályaudvarra.
  • A pótlóbuszok Nagymaros és Szob között Kóspallag–Márianosztra útirányon át, illetve Szob–Szob alsó–Zebegény útirányon át szállítják az utasokat. A pótlóbuszok 30-50 perc többlet menetidővel közlekednek.
  • A vonalon közlekedő Szob, Párkány határállomáson ki- és belépő nemzetközi vonatok kerülő útirányon át közlekednek Komárom, illetve Rajka érintésével

A szerelvényeket péntek reggelre se sikerült teljesen megtisztítani, így alternatív módokon próbálják segíteni a közlekedést. Nagymaros-Visegrád és Zebegény között június 10-től vonatpótló hajó is segíti az utasok eljutását.

  • A hajójáratok a reggeli csúcsidőszakban a zebegényi és a nagymarosi kikötőkből is (a vasúti megálló Nagymaros-Visegrád) 6:00, 7:00 és 8:00-kor indulnak.
  • Napközben a nagymarosi kikötőből 10:10-kor, 12:10-kor, 14:10-kor és 16:10-kor indul menetrend szerinti hajó Zebegénybe.
  • Zebegényből menetrend szerinti hajó közlekedik Nagymaros érintésével Visegrádra: 11:00, 13:00, 15:00 és 17:00-kor.
  • Az esti csúcsidőszakban a hajójáratok a zebegényi kikötőből és a nagymarosi kikötőből is (a vasúti megálló Nagymaros-Visegrád) 18:00, 19:00 és 20:00-kor indulnak.

A hajójáratok menetideje 30-35 perc a két kikötő között.

A vonatpótló hajójáratokon a vasúti bérleteket, igazolványokat és vasúti menetjegyeket elfogadják utazásra. (Forrás: mavcsoport.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments