Nevezz elő június 8-ig hogy ingyen versenyezhess és kerékpárt nyerhess a 30. Fut a Vácon

Harminc évvel ezelőtt egy teljesen ingyenes futóversenyt terveztünk nektek. A díjakat akkor is a szponzoroktól kaptuk, és a szervezés költségeit az önkormányzat állta. Akkor is ingyen szerveztük meg a versenyt, önkéntesekkel, mint most. Hogy mi változott azóta? Talán az, hogy a futóversenyek is egy iparággá váltak, ahol minden szolgáltatást meg kell fizetni.

Nekünk is meg kell fizetnünk a szolgáltatásokat (a mentőt, a hangosítást, a felfújható kaput, és sok minden mást) és az önkormányzat is csak egy részét tudja állni a rendezvény megnőtt költségeinek. Ezért a chipes időméréssel ellátott hosszabb távokért nálunk is fizetni kell a nevezőknek. Mégis mi úgy döntöttünk, hogy az ovis futást, és a Fut a Vác legrövidebb hobbi futóknak szóló távját így harmincadik alkalommal is ingyenesre tervezzük. Ezt úgy tudjuk biztosítani, hogy a 2,8km-es bulifutás távra ingyenes az előnevezés, de a verseny reggelén, már fizetni kell érte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Meláth Attila: „Mi öntözhetünk, mi vethetünk, de Isten adja a növekedést”

Ezért kérünk mindenkit, aki szeretné lefutni a 30. jubileumi távot, (ami 1991-ben a diadalív árnyékából rajtolt és a sportcsarnokban volt a cél) az nevezzen elő a honlapon (www.futavac.hu), hogy a 30. alkalommal is ingyen futhasson.

Az elmúlt két év Covidos időszakában többször is nekifutottunk a verseny szervezésének, de a vírus miatti korlátozások közepette többször is fel kellett adnunk. Azt hittük, hogy ha vége a vírus veszélynek, mindenki ismét kipróbálja magát a futóversenyeken. Nem így történt. az embereknek csak egy része tért vissza a versenyzéshez. Sokan feladták a futást, de mi elhatároztuk, hogy az idén felélesztjük a Fut a Vácot, ha semmi másért, csak azért, hogy ismét versenyezzünk együtt, veletek.

Most már a célegyenesben tartunk a szervezéssel, és a támogatók által felajánlott sok-sok díj, a Boronkay iskola, mint versenyközpont a piros inges Rendezők és a rajtzene, a „We Will Rock You” ismét várják a versenyzőket a rajthoz. Hogy ez lesz az utolsó, vagy most kezdődik egy újabb sikerszériája a versenysorozatnak, az június 12-én kiderül és csak Rajtatok múlik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Kőhíd városrész lakói tiltakoznak egy magánberuházás miatt

Addig is mindenkit arra kérünk, hogy nevezzen és jöjjön el a versenyre, mert a város apraja nagyjával, veletek szeretnénk ünnepelni a jubileumot, a 30. Fut a Vácot.

Lapzárta után jött a hír, hogy a sok ajándék mellett az idén is kisorsolnak egy mountain bike kerékpárt a Vác Deákvári Se felajánlásából, amit a versenyzők egyike vihet majd haza a verseny után. És persze a 30. versenyen sem marad el a jubileumi torta, amiből a Rendezők a versenyzőket is megkínálják, mint ahogyan a negyed évszázados verseny ünneplésén is tették. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments