Rajtkőcseréről és egy termálkúttal kapcsolatos tervről számolt be a Váci Vízmű SE ügyvezetője

A váci strand megnyitása után az elmúlt héten megkezdődött az uszodai 25 méteres medence elhasználódott rajtköveinek és a létesítményben található betonpadok cseréje – írja a vac.hu.

A nyári strandszezon megindulásával párhuzamosan több fejlesztés, illetve rekonstrukció is kezdetét vette a váci strand és az uszoda területén. Május végén számoltunk be arról, hogy helyrehozzák az elmúlt években több helyen megsérült, megrepedezett csempeburkolatú gyermek pancsoló medencét. A részleges javítások helyett az a döntés született, hogy átfogóbb munkával a medence és teljes környezete újuljon meg. Most pedig az uszoda rajtköveinek a cseréje fog megtörténni.

Mint azt Gulyás Zoltántól megtudtuk, a beruházás a Váci Vízmű SE által a „Létesítmény fejlesztés és korszerűsítés, úszónemzet program” nevű pályázat keretein belül valósul meg. Korábban ebből történt az uszodaátjáró megvalósítása is. A Váci Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője azt is elmondta, hogy elindult az a tervezési munka, melynek célja: lehetőleg minél közelebb olyan termállelőhely felkutatása, melynek magas hőfokú vize ellátja a strand és uszoda szükségletét, esetleg energiaforrásként további felhasználásra is alkalmas lehet.

Amennyiben a vizsgálatok pozitív eredményt hoznak, a folytatásban elkezdődhet egy, sok szempontból gazdaságos és több célra használható termálvíz kitermelésére kiépített termálkút tervezése és megvalósítása is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments