Sikeresen befejeződött a szociális segítők képzési programja az Alsó-Ipoly völgyében

A RE-HABILITATION című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén újonnan épülő és már meglévő szociális intézmények munkaerőellátásának biztosítása, amely ingyenesen elérhető szociális segítői képzéssel  szervezésével és lebonyolításával valósult meg – olvasható a PONTIBUS Európai Területi Társulás sajtóközleményében.

A RE-START akcióterven (www.restart-skhu.eu) belül 2022. április 30-án zárult projekt keretében két helyszínen, Szobon és Párkányban zajlott az oktatási program, több ciklusban. A program keretében összesen 137 fő képzése valósult meg, amely a résztvevők számára térítésmentes volt. A jelentkezők a 310 órás, elméleti és gyakorlati modulokat ötvöző képzés során a szociális gondozói munkakör betöltéséhez szükséges összes készséget és tudást elsajátíthatták. A képzést követően többen azonnal el is helyezkedtek a térség szociális intézményeiben, sokan azokban az intézményekben kaptak állásajánlatot, amelyben gyakorlati képzésüket végezték, hozzájárulva ezzel a RE-START akcióterv fő célkitűzéséhez, a térségi, helyi foglalkoztatottság növeléséhez. Több résztvevő otthon ápolásra szoruló rokonának kívánt jobb minőségű ellátást biztosítani a szaktudás megszerzésével. A projektnek köszönhetően várhatóan a szektor munkaerő hiánya enyhülni fog és az akcióterv másik projektje keretében épülő, hamarosan átadásra kerülő szociális intézmények humánerőforrás-kapacitás ellátottságát is segíti majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A projektet a szobi Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint szlovákiai oldalról Blanka Richtáriková – Kurz opatrovania valósította meg.

A projekt sikere indokolttá tette, hogy a két partner, akik a képzési programot működtették – a szobi Szent László Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint szlovákiai oldalról Blanka Richtáriková – Kurz opatrovania – a képzést a projekt lezárultát követően is fenntartsák és költségtérítéses formában üzemeltessék. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments