Újabb projekteket avattak fel a DDC Zöld Megoldás-pályázatának keretében

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) több mint egy évtizede indította útjára a Zöld Megoldás-pályázatot a környezettudatos kezdeményezések támogatására. Azóta mintegy 53 projekt valósult meg összesen 74 millió forint összértékben – olvasható a DDC sajtóközleményében.

A pályázat keretében június elején több projektet is felavattak; az Azonos Esélyekért Alapítvány “Napozzunk” elképzelését, valamint a Váci Juhász Gyula Általános Iskola „Csend a zajban” nevet viselő projektjét.

A Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola és az Azonos Esélyekért Alapítvány szervezésében megálmodott „Napozzunk” projekt célja az intézményben működő napelemes rendszer fizikai bemutatása és a gyakorlati hasznosulás ismertetése a gyerekekkel és szüleikkel egyaránt. A projekt megvalósulását a DDC közel 900 ezer forinttal támogatta.

A Váci Juhász Gyula Általános Iskola a „Csend a zajban” elnevezésű projekttel indult és nyert a pályázaton. A projekt keretében egy kiskertet hoztak létre, amely nem csupán veteményesként szolgál, hanem az iskolába járó minden kisiskolás megismerheti és megfigyelheti, gondozhatja a növényeket, ezáltal növelve a felelősségvállalás készségét. A projekt megvalósulását 417 ezer forinttal támogatta a DDC.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

A nyár folyamán további átadók várhatóak a térségben és Baranya megyében egyaránt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments