Váci helytállás Poznanban és verhetetlen váci örökifjak a Bled-tavon

A Vác Városi Evezős Club egy versenyzővel képviseltette magát a hétvégén Poznanban megrendezett Világkupán. Ács Kristóf a korábban szintén városunkban sportoló, jelenleg már MTK-s Bácskai Mátéval a normálsúlyú kétpárevezősök mezőnyében összesítésben a 11. helyen zárt – írja a vac.hu.

A duó a 36 ország több mint 600 evezősét felvonultató viadalon, versenyszámának pénteki előfutamában a horvátok mögött másodikként ért célba és bejutott a szombati elődöntőbe. Ott sajnos nem tudtak beleszólni a továbbjutásért vívott küzdelembe, és sereghajtóként csak a 7-12. helyről döntő B-fináléba jutottak.

A vasárnapi helyosztón aztán a hat páros közül négy gyorsan elhúzott, míg a mieink a kínaiakkal vívtak végig szoros csatát. Sikerült is megelőzni őket, így a B-döntő 5. helyét, az összesítésben a 11. pozíciót szerezték meg. Ebben a versenyszámban állt rajthoz a szintén exváci Galambos Péter MTK-s klubtársával Szabó Mártonnal. Számukra kudarcot hozott a viadal, mivel a 15 párost felvonultató verseny utolsó helyén zárták a hétvégét. Mint ahogyan gyengén szerepeltek a magyar egységek is, hiszen a rajthoz állók közül egy sem tudta az előversenyek után a nagydöntőbe verekedni magát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

Velük ellentétben viszont kimondottan sikeresen szerepelt a Vác Városi Evezős Club Masters szekciója. A szlovéniai Bled-tavon rendezték meg a hétvégén az evezősök Euro Masters Regattáját, mely a sportág örökifjú versenyzőinek legnagyobb kontinentális megmérettetése. A viadalon pedig a váciak tavalyelőtt Vác Város Sportjáért kitüntetéssel díjazott versenyzői, Noé Gábor és Nógrádi Tivadar verhetetlennek bizonyultak.

A már korábban is éremhalmozó duó hat versenyszámban állt rajthoz és mindegyikben diadalmaskodva hat aranyéremmel tért haza! A váciak egyaránt elsőként értek célba a kétpárevezősök, a kormányos és a kormányos nélküli négyesek és a nyolcasok versenyében és magasan a legeredményesebb versenyzőknek bizonyultak a népes mezőnyben. (Fotók: Magyar Evezős Szövetség Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments