Vácon is megünnepelték a Védőnők Napját

Városi köszöntő ünnepséget szerveztek a Pannónia Hát udvarán a hazánkban 2008 óta rendszeresen megtartott Védőnők Napja alkalmából – írja a vac.hu.

Az eseményen Járja Andrea, a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője üdvözölte a jelenlévőket, majd Matkovich Ilona köszöntötte az önkormányzat és a váci polgárok nevében a városban tevékenykedő védőnőket. A polgármester felidézve a pandémia alatti különösen nehéz időszakot, hálás szívvel mondott köszönetet az önzetlen, kitartó és hasznos tevékenységért. Azért a munkáért mely során az e területen munkálkodók gyógyítók, pedagógusok, pszichológusok, egészségügyi és életmód tanácsadók is egyben, de ha kell, akár mentális válságmenedzseri küldetést is teljesítenek.

Ezt követően Gulyás Bernadett olvasott fel részletet Pál apostol korintusiakhoz írt első, a szeretet fontosságáról szóló leveléből. A rendezvény folytatásában a nyugdíjba vonuló Bodnárné Megyeri Erzsébet védőnő több évtizedes munkáját és életpályáját méltatta meleg szavakkal Rózsa Anett csoportvezető, majd az intézmény vezetői egy-egy szál rózsával köszönték meg kollégáik munkáját.

A Védőnők Napjának váci megünneplése állófogadással zárult, amely jó alkalmat kínált a résztvevők kötetlen beszélgetésére. Olyan diskurzusra, melyre a szerteágazó munka közepette ritkán van lehetősége a szakmabelieknek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments