A férfiaknál fájó kudarc, a nőknél nagy siker a vizes VB vízilabda-tornáján!

Zajos magyar sikerekkel, illetve egy kudarccal zajlik a vizes VB második heti programja – női vízilabdázóink szombat este világbajnoki döntőt játszanak!

Milák Kristóf duplázása (klasszisunk 200 és 100 pillangón is aranyérmet szerzett), majd a nyílt vízi úszás 6 kilométeres csapatversenyében szerzett ezüstérem után Gálicz Péter révén megvan a negyedik érmünk is – a fiatal sportoló a 25 kilométeres nyílt vízi úszásban végzett bronzérmesként! Sajnos azonban férfi vízilabdázóink nem bírtak az olaszokkal a negyeddöntőben, így csak az 5–8. helyért játszhatnak, viszont női válogattunk szenzációs játékkal 13–12-re legyőzte a hollandokat és ott van a szombat esti döntőben!

A korábbi váci vízilabdázó, Mezei Tamás az olaszok elleni, legjobb 4 közé jutásért vívott meccs előtt az NSO-nak elmondta, hogy a margitszigeti nyitott uszodában, telt ház előtt játszott meccseknél jobbat nem képzelhet el egy játékos sem. A 31 éves kiváló center – aki a Váci Vízilabda SE-ben nevelkedett – hozzátette, hogy az olaszoknak nagyon jól szervezett, gyors csapatuk van, úgyhogy tudta, javulniuk kell, hogy legyőzzék őket. Sajnos ez azonban nem sikerült – bár a magyar férfi vízilabda-válogatott az első negyedben jó játékkal vezetést szerzett, a második és a harmadik negyedben erősen visszaesett (ekkor már négy találattal vezettek az olaszok) és hiába volt a nagy hajrá, végül egygólos vereség lett a vége (10–11). Az olaszok jól védekeztek, a kevesebb lehetőségükből több gólt szereztek, így ők találkoznak Görögországgal az elődöntőben, míg a mieink pénteken este az Amerikai Egyesült Államokkal találkoznak az 5–8. helyért vívott meccsen. Mezei hozta szokásos harcos játékát, de sajnos igazán nem tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani és gólt sem szerzett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeresen szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói a regionális evezős duatlon versenyen

Női vízilabda-válogatottunk viszont végig szenzációs játékot nyújtott csütörtök este Hollandia ellen! A végig nagyon szoros, izgalmas mérkőzésen többször is a mieink voltak lépéselőnyben, de a hollandok nagyon szívósan küzdve többször is döntetlenre hozták vissza az állást. A 28. percben aztán jött Leimeter Dóra, aki negyedik gólját is bedobta, ezzel 13–12-re módosítva az állást, a hátralévő négy percben pedig már egyetlen gólt sem kaptunk, így kitartott az előny! 17 év után játszhat újra döntőt női válogatottunk, ezúttal is az Egyesült Államok ellen, szombaton 20 órától! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments