Átadták Vác Város Építészeti Díját

Az elmúlt év elején alapította a váci önkormányzat a Vác Város Építészeti Díjat, melynek ünnepélyes átadójára idén a Váci Világi Vigalom keretében került sor – írja a vac.hu.

Szombaton a Pannónia Ház udvarán Matkovich Ilona polgármester üdvözölte a megjelenteket és mondott köszönetet minden pályázónak azért a munkáért, mellyel városunk épített környezetét szebbé tették. Taskovics Andrea főépítész ismertette a zsűrizett pályaművek értékelését, és a pályázat eredményét. A beküldött pályázatok dokumentációját a felállított tablókon tekinthették meg az érdeklődők.

Az idei pályázatra 11 pályamű érkezett. Az ingatlan nívós felújításáért díjazták a Dózsa György út. 26. számú ház kivitelezését, dicséretben részesült a Március 15. tér 8. számú épület. Az új építésű ingatlanoknál az elismerést a Galamb közi Kovászoló Központ és Zarándokhely érdemelte ki. A Dózsa György út 97. alatti épület és az Erzsébet utca 43. számú ház dicséretet kapott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egyszerűsített eljárás a településtervek módosításáról

A díjátadó befejező részében Gergely Antal építészmérnök tartalmas előadásában Váczy-Hübschl Kálmán munkásságát idézte fel, akinek emlékére történt a legújabb váci kitüntetés alapítása. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments