Az energiaárak drasztikus növekedésére számít Sződliget polgármestere

Az energiaárrobbanás negatív hatásainak kivédésére keresi a megoldásokat Sződliget önkormányzata. Mint ismert, a településeknek augusztustól a kormány döntése értelmében a piacról kell beszerezniük a gázt és az áramot, vagyis az önkormányzatokra nem vonatkoznak a hatósági árak – írja az ESTV.

Az utóbbi időkben az energiahordozók ára a többszörösére emelkedett, amit a helyhatóságok nem tudnak kigazdálkodni az eredeti költségvetésből. Ez azt jelenti, hogy vagy csak jelentős megszorítások árán, vagy a meglévő források átcsoportosításával, esetleg fejlesztések elodázásával tudják megőrizni a likviditást. Juhász Béla polgármester egy online kérdőíven kérte ki a lakosok véleményét. Többek között még az is felmerült ötletként, hogy osztrák mintára, a köztéri világítást a hajnali órákban lekapcsolnák.

„Ezeregyszáz lámpánk van körülbelül és fizetünk havonta egymillió forintot. Számításaink szerint ez három-három és félmillió forintra fog majd felemelkedni” – nyilatkozta az ESTV híradójának Juhász Béla, majd hozzátette: szerinte a lakosok többsége úgy gondolja, a kormány majd megvédi a települést az árrobbanás következményeitől. Úgy fogalmazott, hogy a sokat hallott szlogenek elaltatták az emberekben a félelemérzetet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Muzsika a Kertben

„Én, mint sződligeti polgármester azért is próbálok valamit tenni, hogy felébresszem az embereket. Mindenki saját magáért felelős, ne várjuk azt, hogy valami csoda történik. Itt valami hatalmas gondok vannak” – fogalmazott.

Sződligeten az augusztustól várható árrobbanás érinti a bölcsődét, az óvodát, az orvosi rendelőket, a védőnői szolgálatot, a gondozási központot és a közösségi házat is. A polgármester úgy véli, hogy ezekben az intézményekben idén télen 1-1 fokkal lejjebb kell majd venni a fűtést mert a költségvetés nem tudja fedezni a kiadásokat. Kormányzati segítségre pedig nem számít. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments