Együtt vigadtak vendégeikkel a váciak

Bár a szombat koraesti vihar okozott átmeneti gondot, több tízezer helyi lakost, környékbeli polgárt és turistát vonzott az idén 28. alkalommal megrendezett Váci Világi Vigalom. A pandémia miatti két év kihagyást követően a barokk jellegzetességet visszahozó három nap alatt templomokban, szabadtéri színpadokon, kiállítótermekben több mint száz programot láthattak az érdeklődők – írja a vac.hu.

A fesztivál – melynek főszervezője a Madách Imre Művelődési, Kulturális és Szolgáltató Nonprofit Kft. volt – színpadi fellépői számos stílus és irányzat képviselőjeként szórakoztatták a látogatókat. A komolyzenei koncertek mellett hangsúlyos szerepet kapott a könnyűzene, a jazz, a folklór, az operett, valamint a képzőművészet és az irodalom is.

A rendezvény továbbra is megőrizte azt a különlegességét, hogy díjmentesen kínált sokszínű kulturális kikapcsolódást július forró hétvégéjén a városunkba látogatóknak, köztük a Vác hét testvérvárosából érkezett mintegy 30 vendégnek. Nagy sikere volt egy-egy híres fellépő előadónak, de a helyi művészek, együttesek sem panaszkodhattak az érdeklődés hiányára: többnyire megteltek az eseményeknek helyet adó intézmények, nézőterek.

Színesítették a kínálatot az állandó és az időszaki kiállítások. Mindhárom napon nagyon sok érdeklődő volt a kézművesek utcájában, ahol népművészek, iparművészek kínálták áruikat, továbbá folyamatosan gyermekzsivaj töltötte be a Duna-parton kialakított játszópark szórakoztató eszközeinek környékét. A megszokott változatos és színvonalas kínálatban minden korosztály és a legkülönfélébb érdeklődésű ember megtalálta a neki tetsző programot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments