Hamarosan átadásra kész az új hajléktalanszálló

Őszre elkészülhet az új hajléktalanszálló, az átépítés alatt álló épület jelenleg mintegy 70%-os készültségi szinten van- tájékoztatta a Híradót Járja Andrea. A Váci Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta: a felújított épület nemcsak korszerűbb a mostaninál, de a funkciónak is sokkal jobban megfelel majd, hiszen egészségügyi elkülönítőt, öltözőket, ebédlőt és több vizesblokkot is kialakítanak benne – írja az ESTV.

Az önkormányzatnak régi szándéka volt, hogy a hajléktalanszállót olyan helyre költöztessék, ahol az ellátottak nem zavarják a környéken lakókat, ugyanakkor a gondoskodás is magasabb színvonalon valósulhat meg. A városi hajléktalanszálló jelenleg a Rákóczi-tér sarkán álló házban üzemel, de ez sem a környéken élőknek, sem az ellátást igénybe vevőknek nem ideális helyszín.

„Az új hajléktalanszálló épületében a jogszabályi előírásoknak megfelelően és az esetleges járványügyi helyzeteket is figyelembe véve tudjuk alkalmazni majd a járványügyi intézkedéseket. Még akkor is, hogyha a szükség úgy indokolja, hogy nagyfokú lezárásokra kerülne sor. Jól elkülöníthető egységek vállnak így elérhetővé” – fogalmazott Járja Andrea.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Mint ahogy a kivitelező, Tamis István is elmondta az ESTV híradójának, vakolatbontással, válaszfalak áthelyezésével és a régi nyílászárók cseréjével kezdődött meg annak az épületnek a felújítása, ahová a városi hajléktalanszálló fog átköltözni. A munkálatok azért is sürgetőek, mert a funkciót jelenleg ellátó épület környezetében a régiek mellé több új ingatlant húztak fel, az ott élők pedig sokszor panaszkodtak az intézmény körül tapasztalható állapotokra.

„A jelenlegi helyszínen nagyon reméljük, hogy ezt a külső, nyugodalmasabb környezetet megkapva, nem fog zavart okozni az elhelyezés és azt is gondoljuk, hogy az ellátottainknak is ezen megközelítés ugyanúgy elérhetővé válik” – tette hozzá a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője.

Az új épületet a Deákvári fasorból nyíló Üzem utcán keresztül lehet majd megközelíteni. A kialakítás során a teljes akadálymentesítés mellett arra is gondot fordítottak, hogy öltözőket, tisztálkodóhelyeket, irodát, valamint az egészségügyi elkülönítőnek külön mosdót építsenek be. Emellett az épület energiahatékonyságát korszerű fűtőberendezés és vastag külső szigetelés biztosítja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments