Harmadik alkalommal is megtartották a „Vác a Tiéd!” programot

Ingyenes programokkal várta az érdeklődőket hétvégén a városháza. Szombaton 10 órától „Vác a tiéd!” címmel harmadik alkalommal rendezték meg azt a bemutatkozó eseményt, amire főleg azokat várták, akik mostanában költöztek a városba – írja az ESTV.

Az elmúlt években Vác lakossága több ezer fővel gyarapodott, a városba költözőket a hagyomány szerint idén is a polgármester köszöntötte. A programok délután négyig a Pannónia Ház udvarán zajlottak, de Nyitott Városháza címmel az önkormányzat barokk épületében is lehetett vezetett sétát tenni. Játékos tudomány címmel interaktív kiállítás, koncertek, lufihajtogató bohóc szórakoztatta a vendégeket, délután pedig egy hangulatos belvárosi sétán lehetett részt venni a Tragor múzeum igazgatójának vezetésével. Városnéző panorámabusz indult félóránként a városháza elől, a nap végén pedig egy mesejáték várta a családokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

„Úgy kezdtük el, hogy a francia testvérvárosunk polgármestere elmesélte, hogy ők minden évben egyszer szerveznek egy napot és ott bevezetik az újonnan beköltözőket a városházára, elmondják nekik hol tudnak ügyeket intézni, hova érdemes vinni a gyerekeket, milyen programok vannak, tehát ellátják őket a szükséges információkkal. Nekem nagyon tetszett ez az ötlet, így kitaláltuk, hogy mi is összehozunk egy hasonló rendezvényt” – mondta beszédében Matkovich Ilona polgármester. (Fotó: Matkovich Ilona Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments