Hogyan készítsünk sajtot tejtermék alternatívából házilag?

Egyre többen tudják, hogy tojásfehérjéből készülnek, méghozzá Magyarországon, a világ legjobb tejtermék alternatívái, melyekkel, túrót, sajtkrémet, tejfölt, tejet, sőt, akár lattét is helyettesíthetünk. A ToTu termékek családja egyre inkább bővül – olvasható a cég közleményében.

Azonban rengeteg remek ötletet adnak egymásnak a felhasználók is, ami még inkább a mindennapi élet részévé teszi a ToTu-t. Ilyen ételötlet például a Szabó Anita által megálmodott „ToTu-tojásfehérje sajt”.

„Számos vásárlói kérést kapunk, hogy milyen irányba fejlesszük a ToTu termékcsaládot. A tejtermékek nagyon változatos termékcsoport. Állományban, ízben, felhasználhatóságban eltérő elemekből tevődik össze. Az, hogy legalább a legnépszerűbb tejtermékeket helyettesíteni tudjuk tojásfehérjével, még időt, számos fejlesztési projektet vesz igénybe. Ezért is külön öröm a számunkra az olyan konyhai megoldások mint Szabó Anita tojásfehérje-sajt receptje. Hiszen egy ilyen, bárki számára egyszerűen kivitelezhető megoldással a jelenleg is forgalomba lévő rögös és krémes ToTu-termékekből egy tömbös állományú, sajt jellegű ételt is készíthetnek a laktózérzékenyek, tejfehérje-allergiások, paleosok, ketosok, sportolók és fogyni vágyók akár otthonukban” – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékeket fejlesztő és előállító cég részéről.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A szabálykövető közlekedésre tanítsuk, és ne veszélyeztessük a gyermekeket!

ToTu tojásfehérje sajt elkészítése:

Hozzávalók:
20 dkg ToTu Rögös
20 dkg ToTu Krém
1 teáskanál só
2 teáskanál citromlé
15 dkg kókuszolaj
2 dl víz
2 dkg por zselatin vagy 12 lap

Elkészítés:
A zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixoljuk. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni. Ha nem azonnal fogyasztjuk, érdemes sós vízbe tenni. Akkor hetekig is eláll. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments