Képviselői stadionbejárás a testületi döntés előtt

A szerdai testületi ülés előtt korán reggel szemlét tartottak a képviselők a váci stadionban. A bejárásra azért volt szükség, hogy megkönnyítse a döntéshozatalt az aznapi előterjesztések között szerepelő ügyben, amely a sportlétesítmény TAO-s felújítás elszámolásának elutasítását tartalmazza. Mint ismert, az önkormányzat még 2016-ban 180 milliós hitelt vett fel a váci futballstadion-felújítás önrészének biztosítására, de a tervezett felújítás azóta sem készült el teljes körűen. A bejáráson az ellenzéki, fideszes képviselők egyike sem vett részt – írja az ESTV.

A tanulmánytervek szerint, a stadion fejlesztése egy fedett lelátó és egy klubház építésével, továbbá a nem fedett lelátó egy szakaszának a felújításával és a régi klubház elbontásával valósult volna meg. Később a kivitelezővel kötött vállalkozói szerződés már jóval szűkebb műszaki tartalommal számolt, valamint a munkák egy bizonyos része opcionális tételként jelent meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Egy korábbi szemle során azonban az derült ki, hogy az egyébkéntis lecsökkentett műszaki tartalom mellett sem valósult meg teljes körűen a rekonstrukció és a megvalósult elemek is erősen hiányosak vagy rossz minőségűek.

„Ez egy 600 milliós TAO-s beruházás volt. 2017-ben indult és 180 millió forintja van benne önrészként az önkormányzatnak. Az elszámolást igyekeztünk közösen megcsinálni az egyesülettel, de sajnos nem kaptunk olyan minőségű anyagokat, amikkel tényleg el tudtunk volna számolni. Ezenkívül nem is készült el a beruházás és ma lesz erről döntés, hogy a testület elfogadja vagy nem fogadja el az elszámolást” – nyilatkozta a helyszínen Matkovich Ilona polgármester még a tegnapi testületi ülést megelőzően, ahol végül az a döntés született, hogy elutasítják az elszámolást. Sőt, még a Vác FC számára biztosított ingyenes stadionhasználatot is visszavonták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A műszaki osztály által leírtak alapján az mondható el, hogy a stadionban a Vác FC Kft. által eszközölt beruházás nem a képviselőtestület határozataiban és támogatási megállapodásában foglalt műszaki leírásnak megfelelően történt. Az előterjesztés indoklásában az áll, hogy az elszámolás részeként benyújtott tervekből szinte semmi nem valósult meg. Mint ahogy a polgármester hozzátette, a kezdettől fogva rendre csökkentett műszaki tartalmak közül is egyedül csak a pályát borító gyepszőnyeg készült el.

Matkovich Ilona a reggeli bejárás alkalmával hangsúlyozta: a futball stadionhoz hasonlóan, az előző városvezetés idejében megfeneklett sportberuházásból több is van Vácon. A laktanya területére tervezett, de meg nem valósult létesítményre 73 milliót adott a város, de milliók állnak a megrekedt férfi kézilabdacsarnok építésében is, ami egy 85%-os készültségi fokon abbamaradt. Mindkettőben jelentős városi vagyon áll, amelyeket a stadionra adott összeghez hasonlóan, peres úton próbálnak majd visszaszerezni és fejlesztésekre fordítani. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments