Két év után ismét lesz Vigalom

Sajtótájékoztató keretében ismertették az idén megrendezésre kerülő XXVIII. Váci Világi Vigalom programját. Matkovich Ilona polgármester örömét fejezte ki, hogy két év kihagyás után ismét a hagyományos módon kerülhet sor a rendezvényre – írja a vac.hu.

„A következő hétvégén immár 28. alkalommal vigadhatnak városunkban nem csak a váci polgárok, hanem hazánk minden tájáról és külföldről idelátogató érdeklődők. Izgalommal várom magam is a programsorozatot, hiszen szeretnénk visszahozni az esemény barokk jellegét. Tudom, hogy a szervezők hatalmas lelkesedéssel és munkával igyekeztek kicsiknek és nagyoknak, a könnyed szórakozást és a komolyabb műfajokat kedvelőknek egyaránt bőséges kínálatot nyújtani” – mondta a városvezető.

Laczi Sarolta, a Madách Imre Nonprofit Kft. vezetője elmondta: nagyon készülnek a vigalomra.

„A rendezvény harminc év alatt egy összművészeti fesztivállá nőtte ki magát, idén is közel 100 programra várjuk az érdeklődőket. A műsorstruktúra kialakítása is a hagyományos módon zajlott, ahogy ez a 30 évben is történt. Ma már a Váci Világi Vigalom nemcsak egy fesztivál, hanem egy együtt ünneplés egy találkozás. Fontos, hogy a Váci Világi Vigalom a váci művészeké is” – mondta, utalva ezzel arra, hogy a sztárvendégek, a sztárzenekarok mellett idén is nagyon sok váci együttes és művész lép fel.

Mint az elmúlt években, most is minden korosztály számára kínálnak kikapcsolódási lehetőséget, a családias gyermekprogramok mellett a fiataloknak szóló koncertek is nagy számban kerültek be a programba – emelte ki az ügyvezető. Laczi Sarolta arra kérte a váciakat, hogy inkább gyalogosan induljanak a fesztiválra, hiszen a parkolás valószínű problémát fog okozni.

Várkonyi Attila zenész, műsorvezető örömét fejezte ki, hogy ismét Vácon lehet, hiszen amikor a ’90-es évek közepén először járt itt, nagyon beleszeretett a városba. Mint mondta: nagyon készül a vigalomra és szeretné a lehető legjobbat nyújtani, hiszen ez a rendezvény benne van a fesztiválok tízes listájában is.

„Ezeken a fesztiválokon mindig az a csoda, hogy ennyiféle korosztály, ennyiféle érdeklődésű ember, ennyiféle orientáció képes egy irányba állni és mondjuk a színpad irányába, ez egy nagyon-nagyon jó dolog” – jegyezte meg viccesen.

Loksa Levente a Dunakanyar Rendezvényiroda vezetője örömét fejezte ki, hogy már tíz éve dolgoznak a városban, de idén első alkalommal ők is részesei lehetnek a vigalom szervezői csapatának.

„A mi felelősségünk abban van, hogy ezt a rengeteg embert, aki idelátogat megetessük, megitassuk, és nagyon jó szájízzel hagyják el a várost, hogy milyen jókat ettek, milyen jókat mulattak” – mondta. Kiemelte: minden helyi, térségi vendéglátóst, vagy ezzel foglalkozó sörfőzdét, pálinkafőzdét, étterem tulajdonost megszólították, akik így nagy számban lesznek jelen a hétvégén. Az előző évekhez képest változást jelent, hogy a Főtéren és a Duna-parton a Zenepavilonnál csak faházas, vagy faházas jellegű építményeket engednek felépíteni, sátrakat nem.

A sajtótájékoztató végén Sándor Bence, a Váci Civitas Szimfonikus Zenekar vezetője hívta fel a figyelmet arra a fontos változásra, hogy a székesegyház felújítása miatt a megszokott, úgymond hagyományos programok más helyszínen kerülnek megrendezésre.

„A nyitóhangverseny visszakerül a régi helyére, a Fehérek templomába. Ezen alkalommal este 7 órakor két művet játszunk a szimfonikus zenekarral, illetve a Vox Humana Énekkarral közösen. A két mű érdekessége, hogy mind a kettő a barokk kornak egy-egy gyöngyszeme. Az egyik Vivaldi Gloriája, amelyet 1715-ben írt a szerző, az olasz barokk egy kiemelkedő műve. A másik: Johann Sebastian Bach, Brandenburgi versenyéből a harmadikat játsszuk el, amely szintén ebben az időben, pontosabban pár évvel később, 1718-ban írott mű” – hangzott el.

Végül Matkovich Ilona a szervezőknek problémamentes lebonyolítást, a fellépőknek közönségsikert, a vigalom vendégeinknek pedig remek szórakozást kívánt.

A műsorfüzetet itt nézhetik meg: VIGALOM

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments