Kolodkó szobor már Velencében is

Elkészült Kolodkó Mihály legújabb alkotása. A váci kötődésű művész Szelfi Velencében névre keresztelt szobrával ezúttal Olaszországban tette le a névjegyét és örvendeztette meg a helyi lakosságot.

A miniszobrainak köszönhetően országos hírnévnek örvendő váci lakost, Kolodkó Mihályt valószínűleg a helyiek többségének se kell már tüzetesebben bemutatni. Ő az a kárpátaljai származású gerillaszobrász, aki Vác, Budapest, valamint az ország számos településének az utcáira kis szobrocskákat helyez el, amik többnyire az adott helyszín történelmére, kulturális életére reflektálnak. De az se példa nélküli, hogy a művész egy-egy alkotása nem Magyarország határain belül, hanem külföldön bukkan fel. Igaz ez a legújabb művére is, aminek a megtekintéséért egészen Olaszországig kell elutazni a rajongóinak.

A Selfie in Venice (Szelfi Velencében) névre elkeresztelt szobrocskát a Szent Márk tértől nem messze, a Pietà templom előtti kikötőben érdemes keresnie annak, aki véletlenül pont arra jár vagy ebben a népszerű olasz városban tölti a vakációját. Az szobor kihelyezését bemutató videójában, az alkotás témájához igazodva, maga Kolodkó Mihály is bejárja Velencének néhány látványosságát, illetve szelfizésre alkalmas helyszínét. A videóban láthatóak a város jellegzetes, szűk utcái, de érinti a Sóhajok hídját, valamint a Rialtót is. Majd a végén elhelyezi a vízparton az általa megalkotott nagy tappancsú, parókás szelfiző alakot. (Fotó: Kolodko Art Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments