Lalande 300 éve nem hallott műveivel indult el a 38. Régi Zenei Napok Vácon

Kivételes koncerttel indult a 38. Régi Zenei Napok Vácon, melyet a Filharmónia Magyarország és a Versailles-i Barokk Zenei Központ közös szervezésben valósított meg. A Nyitókoncerten az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus Lalande 300 éve nem hallott műveit hozta el a nagyérdeműnek. A koncertet Vashegyi György, a két együttes művészeti vezetője vezényelte, mely végül vastapssal ért véget – olvasható a szervezők közleményében.

Az eseménnyel kezdetét vette a fesztivál, mely 13 különböző mesterkurzuson való részvételt biztosít a hallgatóknak. Nemzetközileg elismert művészektől tanulhatnak a jelentkezők egy héten keresztül. A kurzusok központi témája idén a 17. századi francia barokk zene, ami nem meglepő, hiszen a társszervező francia központú. Így teljességgel lehet állítani, hogy a téma ismertetése mélyrehatóan elemzi a francia barokk zenét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

A héten összegyűjtött tudást az esemény végén prezentálják a hallgatók Mesterkurzus zárókoncert formájában, melyre szombaton délután 2 órakor kerül sor, a szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt. A program megtekintése ingyenes. Addig is a résztvevőkre megannyi gyakorlás, közös éneklés és zenélés vár még.

Eseménydús szombatra lehet számítani, hiszen a Mesterkurzus zárókoncertje után az Ensemble Les Surprises zenekarát és énekkórusát köszönthetjük a Fehérek templomában, este 8 órakor. Az együttes Charpentier és Desmartes válogatott műveit adja elő, melyek között lesz két Te Deum is. Az eseményt online is közvetíti a Filharmónia Magyarország a Facebook, Youtube és Vimeo oldalain. Azonban, ha a helyszínen élné át az előadás hangulatát a Fehérek templomának hűvösében, jegyet itt vagy a koncert előtt a helyszínen tud váltani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Addig se maradnak a zeneszeretők program nélkül, hétfőn este fél 7-kor, Béatrice Martin csembalóművésznő – aki a hét egyik professzora is – szólókoncertje lesz hallható Vácon a Piarista Gimnázium dísztermében.

A hangversenyre jegyek kaphatók itt és a koncert előtt a helyszínen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments